Με καθυστέρηση από ‘τι αρχικά υπολογιζόταν θα ανοίξει φέτος το Τουρισμός για όλους. Παρότι αρχικά όλα έδειχναν πως θα έχουμε έναρξη στα τέλη Ιουνίου, νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη φορά, η πλατφόρμα στο gov.gr αναμένεται να ανοίξει μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι η έναρξη των αιτήσεων είναι θέμα ημερών με τις ανακοινώσεις να αναμένονται στις επόμενες ώρες. Παρότι λοιπόν ο κοινωνικός τουρισμός άνοιξε νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη φορά φέτος το Τουρισμός για όλους καθυστερεί συγκριτικά με πέρσι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι έλαβαν την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού δε μπορούν να είναι δικαιούχοι και στο turism4all. Ακόμη για τους δικαιούχους ισχύουν τα εξής εισοδηματικά κριτήρια:

  • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
  • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
  • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Οι αιτήσεις θα γίνονται βάση του λήγοντα αριθμού του ΑΦΜ των δικαιούχων. Η κλήρωση θα γίνει εντός 7 ημερών από τη λήξη των αιτήσεων.

Αυτές οι αλλαγές εξετάζονται στο Τουρισμός για όλους

Την ίδια ώρα, με τον πληθωρισμό να έχει ανεβάσει στα ύψη τις τιμές για διακοπές, η Κυβέρνηση εξετάζει κάποιες αλλαγές στο voucher.

Η πρώτη και σημαντικότερη είναι η αύξηση του ποσού που θα δίνεται από 150 ευρώ στα 200 ευρώ. Ακόμη πιο μεγάλη αναμένεται να είναι η αύξηση στα ΑΜΕΑ με το ποσό να διπλασιάζεται από 200 ευρώ στα 400 ευρώ.

Επιπλέον αλλαγές μπορεί να γίνουν και στα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου οι δικαιούχοι να είναι πιο πολλοί ενώ τα κοινωνικά κριτήρια μπαίνουν πλέον στο παιχνίδι δίνοντας προτεραιότητα σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες