Μία νέα εποχή ξεκινά για την ΑΕΚ Μεσολογγιου…. Ο Βαγγέλης Καρακώστας που διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου από το 2017, παρέδωσε τη «σκυτάλη» στην Αγγελική Ψαρακη.
Μία καινούρια πορεία χαράζει πλέον ο σύλλογος τής Αιτωλοακαρνανίας αφού ο απερχόμενος πρόεδρος αναλαμβάνει νέο πόστο στο νέο ΔΣ και κρατά τον τιμητικό τίτλο τού επίτιμου. Πράγματι όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αλλαγή σελίδας στην ομαδα, καθώς νέοι άνθρωποι, με την βοήθεια τών παλαιότερων με διαφορετικό project και ιδέες θα αναλάβουν τις τύχες της ΑΕΚ Μεσολογγιου στη νέα προσπάθεια που θα κάνει στη Β’ Εθνική, κάνοντας άνοιγμα στον κόσμο και ελπίζοντας στη στήριξη του .Η ΑΕΚ Μεσολογγιου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι με την νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2023– 2024 πρόεδρος του σωματείου μας θα είναι η κυρία Αγγελική Ψαρακη η οποία εκλέχτηκε στην γενική συνέλευση τού συλλόγου μας.
Την καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ Μεσολογγιου και της ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας. Καλή θητεία σε όλο το ΔΣ και καλή δύναμη…🔵 Η νέα πρόεδρος της ΑΕΚ Μεσολογγιου δήλωσε σχετικά: Ονομάζομαι Αγγελική Ψαράκη, είμαι δικηγόρος, η καταγωγή μου είναι από το Μεσολόγγι και μένω μόνιμα στην Αθήνα.
Τα τελευταία χρόνια, ήταν έντονη η σκέψη μου να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, από θέση που να μπορώ να συνεισφέρω τα μέγιστα τόσο στο διοικητικό όσο και στο κοινωνικό κομμάτι.
Και αυτό γιατι; Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου μας, ανοίγουν οι ορίζοντες της τοπικής μας κοινωνίας να δει μια άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου, να ξεφύγει από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις, να «παλέψει» για μια κοινωνία που όλοι είμαστε ευπρόσδεκτοι. Και αυτό είναι το προσωπικό μου στοίχημα.
Στάση ζωής για εμένα αποτελεί ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη. Η μάχη για μια κοινωνία δίκαιη, ισότιμη, χωρίς κοινωνικές αποκλίσεις και στερεότυπα.
Η θέση της Προέδρου όσο τιμητική είναι, τόσο μεγάλη ευθύνη έχει και υπόσχομαι ότι θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να φανώ αντάξια του ονόματος που η ομάδα φέρει και να συμβάλω με τον καλύτερο τρόπο ώστε να προβληθεί και να διεκδικήσει εντός και εκτός γηπέδου τους στόχους της.
Εξάλλου, όπως είχε πει και ο Τέο Βαν Σέγκελεν (γενικός γραμματέας της FIFPro) «Η ουσία είναι ότι πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο για αξιοπρεπείς και ασφαλείς θέσεις εργασίας για τις γυναίκες ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πίσω σε σχέση με άλλους τομείς των κοινωνιών όσον αφορά την ισότητα των φύλων»
Η γυναικεία ομάδα Ποδοσφαίρου της πόλης μας, είναι έτοιμη να αναδειχτεί και σε αυτό σας θέλουμε όλους και όλες συμμέτοχους . Όλους και όλες δίπλα μας να συμβάλλουμε ώστε να ανθίσει το γυναικείο ποδόσφαιρο στην πόλη μας, να προάγουμε τις αξίες μας μέσα από αυτή και να κάνουμε την Ομάδα μας, πρώτη ομάδα της πόλης.
Με την ευχή η πορεία και η θητεία μας να είναι ανέφελη και επιτυχημένη, καλή αρχή και καλούς αγώνες.
Αγγελική Ψαράκη