Με ανακοίνωση που εξέδωσε  ΑΟ Ελαιοφύτου δηλώνει παρών στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Με όλη την καλή διάθεση θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ο Α.Ο.ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ όπως όλα αυτά τα χρόνια έτσι και φέτος συνεχίζει την λειτουργία του και την παρουσία του στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Παρόλα τα προβλήματα αλλά και τις δυσκολίες είτε στο θέμα υποδομών (κυρίως το γηπεδικό) είτε οικονομικών η ομάδα μας, η ομάδα του χωριού μας παραμένει ζωντανή & καθαρή. Επίσης ο Α.Ο.ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ όπως και τα περισσότερα σωματεία του Νομού διαθέτει την ειδική αθλητική αναγνώριση του κράτους όπως επίσης είναι και εγγεγραμμένη στο μητρώο ομάδων.
Κάθε κριτική ή σχόλια που γίνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πάντοτε με καλή διάθεση από πλευράς μας και μοναδικός στόχος μας είναι η επίλυση τους. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Ούτε οικονομικό συμφέρον έχουμε αλλά ούτε και πολιτικό να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Το μόνο μέλημά μας είναι ο Α.Ο.ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ να παραμείνει ενεργός, να βοηθήσει τα παιδιά του χωριού μας να στραφούν προς τον αθλητισμό και να γίνεται πάντα το καλύτερο για τον τόπο που ζούμε. Με έχθρες και διχόνοιες εξάλλου δεν πας ποτέ μπροστά και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι.