Το κουβάρι της υπόθεσης των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιχειρεί να ξετυλίξει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ έκανε το πρώτο βήμα για την πειθαρχική έρευνα της εμπλοκής 18 ΠΑΕ στο κύκλωμα.

Το επόμενο βήμα του Κωτουλόπουλου, ο οποίος ανέσυρε από το αρχείο τους 109 φακέλους της Sportradar, θα είναι να συσχετίσει τα στοιχεία από τους φακέλους με αυτά από τις νόμιμες υποκλοπές της Interpol, τα κινητά και τα ψηφιακά μέσα που κατάσχεσε η Οικονομική Αστυνομία και τα άλλα ευρήματα που βρίσκονται ήδη για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

«Προς το παρόν ο κ. Σπυρόπουλος, που διενεργεί την προκαταρκτική, δεν έχει απαντήσει. Ανώτατες δικαστικές πηγές παρατηρούσαν ότι η πειθαρχική έρευνα είναι ανεξάρτητη της ποινικής και η Εισαγγελία οφείλει να συνδράμει στο έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Παρόμοια άποψη τεκμαίρεται και για την Αρχή Ξεπλύματος, η οποία είναι αποκλειστικά αρμόδια για το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών και για ενδεχόμενη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Ο πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χ. Βουρλιώτης, ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί μόνο εάν και εφ’ όσον ο κ. Σπυρόπουλος αποστείλει αντίγραφα της προκαταρκτικής», αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας.