Ανώτερος ο Παναιτωλικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ σε φιλική αναμέτρηση  που έγινε το Σάββατο στα Γιάννενα.

Στην πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε πιο έτοιμος επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Τα «καναρίνια» του Σούρερ είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν να νικήσουν.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Όσον αφορά το πως έπαιξαν οι δύο ομάδες. Ο Θανάσης Στάικος προτίμησε το 4-3-3 με τον Κλέιμαν να είναι κάτω από την εστία, ο Σόρια δεξιά στην άμυνα ο Κιάκος αριστερά, ο Παντελάκης με τον Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας, ο Καραχάλιος, ο Τζίνο και ο Ριένστρα η τριάδα στα χαφ, ο Παμλίδης δεξιά στην επίθεση, ο Τζίμας αριστερά και ο Κόντε στην κορυφή.

Από την πλευρά του ο Γκάμπριελ Σούρερ ξεκίνησε τον Παναιτωλικό με 3-4-3. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν και Μαλής στην τριπλέτα των στόπερ. Στα μπακ/χαφ δεξιά ο Λιάβας, αριστερά ο Τορεχόν, με χαφ στον άξονα τους Μπαλντασάρα και Τσιγγάρα. Στην επιθετική τριπλέτα, δεξιά ο Μπουζούκης και αριστερά ο Σέρχιο Ντίας, με τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 35΄. Ο Σόρια έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κόντε πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Καπίνο και έκανε το 1-0 για τους Γιαννιώτες.

Ο Παναιτωλικός ισοφάρισε στο 44΄ , μετά από  λάθος από τον Τζίνο στο χώρο του κέντρου, ο Μπαλντασάρα έκλεψε τη μπάλα από τον Ουρουγουανό, διέσχισε αρκετά μέτρα, ο Αργεντινός βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν και πλάσαρε ιδανικά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Καρέλης με απευθείας φάουλ στο 77΄ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Δοκάρι είχε ο  ΠΑΣ Γιάννινα στο 60′ με κεφαλιά του Παντελάκη.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):

Κλέιμαν, Σόρια, Κιάκος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας, Παμλίδης, Κόντε.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Αθανασίου, Βρακάς, Πανάγου, Μπορταγκαράι, Ναούμης, Μπακαδήμας, Μπιλμπάο, Λιάσος, Μπεγκάλα, Λώλης Α., Λώλης Ν., Φοφανά, Γκάρο, Μπάλαν, Κύρκος

Παναιτωλικός (Γκάμπριελ Σούρερ):

Καπίνο, Λιάβας, Μπρ. Ντουάρτε, Μαλής, Τορεχόν, Μλάντεν, Τσιγγάρας, Μπουζούκης (61΄Φρ. Ντουάρτε), Μπαλντασάρα (78΄Ξενιτίδης), Ντίαζ (78΄Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (88΄Βοϊλης)

Στον πάγκο βρίσκονται οι Στεργιάκης, Γκρατερόλ, Βοίλης, Ντουάρτε Φ., Χατζηθεοδωρίδης, Μπελεβώνης, Στάγιτς, Ξενιτίδης, Κοντούρης, Νικολάου.