Η μετά – Κωστούλα εποχή στον Παναιτωλικό, αποδείχτηκε πως δεν ήταν της μοίρας γραφτό να ανατείλει στον ουρανό του Αγρινίου.

Η πολυθρύλητη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στον Αμερικανοπολωνό επιχειρηματία, Μάτσιεκ Καμίνσκι, εν τέλει «ναυάγησε» οριστικά το φετινό καλοκαίρι.

Έτσι τα «καναρίνια» συνεχίζουν με τον επί σειρά ετών ιδιοκτήτη, Φώτη Κωστούλα στο…πηδάλιο του συλλόγου.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, o Αργεντινός κόουτς, Γκάμπριελ Σούρερ, διαδέχτηκε τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο της αγρινιώτικης ομάδας και αυτομάτως η παρουσία του βάζει λατινοαμερικάνικο…χρώμα στο «κάδρο» του κλαμπ εν όψει της νέας σεζόν.

Από τις καλοκαιρινές προσθήκες ξεχωρίζουν οι ηχηροί επαναπατρισμοί του 31χρονου στόπερ, Μάριου Οικονομόυ και του επίσης δικού μας, 29χρονου κίπερ, Στέφανου Καπίνο.

Σημείο αναφοράς και η άφιξη του Παραγουανού μεσοεπιθετικού, Σέρχιο Ντίας. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής  αποτελεί ακόμα και σήμερα την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους «μερένχες» να ξοδεύουν πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του όταν ήταν σε ηλικία 18 ετών.

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ: Γκαμπριέλ Σούρερ…reloadedO Αργεντινός επέστρεψε στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη έπειτα από τη διετή θητεία του (2004-06) στο ρόστερ του Ολυμπιακού κι έχοντας διαγράψει στην καριέρα του μια σημαντική διαδρομή με τις φανέλες των Λα Κορούνια, Λανούς και Ρεάλ Σοσιεδάδ ενώ υπήρξε διεθνής με την Εθνική Αργεντινής.

Ο 52χρονος (γυρολόγος) κόουτς ήρθε για πρώτη φορά με το προπονητικό κοστούμι στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναιτωλικού.

Πρώτος σταθμός της προπονητικής καριέρας του υπήρξε η δεύτερη ομάδας της Λανούς, ενώ σε ηλικία 39 ετών ανέλαβε τα ηνία της πρώτης ομάδας στην οποία «έγραψε» συνολικά 73 παιχνίδια.

Προϊόντος του χρόνου πέρασε από τους αργεντίνικους πάγκους των Αρχεντίνος Τζούνιορς (7 παιχνίδια), Κρουσέρο (13 παιχνίδια), Ατλέτικο Χιμνάσια (3 παιχνίδια), Σαρμιέντο (8 παιχνίδια). Τον Γενάρη του ΄17 μετακόμισε στο Εκουαδόρ για την Ντεπορτίβο Κουένκα (46 παιχνίδια) κι εν συνεχεία στην ίδια χώρα ανέλαβε κατά σειρά τις Ιντεπεντιέντε (21 παιχνίδια) και Άουκας (21 παιχνίδια).

Τον Οκτώβριο του 2020 πήγε στη Βολιβία για να αναλάβει την Μπλούμινγκ (12 παιχνίδια) και επέστρεψε στην Αργεντινή το καλοκαίρι του ΄21 για την Κλαμπ Αμέρικα Μίτρε (13 παιχνίδια).

Τελευταίος σταθμός – πριν τη μετακόμιση στο Αγρίνιο – υπήρξε η Ντεπορτίβο Κουένκα (31 παιχνίδια) στο Εκουαδόρ. Σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο προτιμάει να παίζει με 4-4-2 και 4-3-3 κι είναι θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου.

ΗΡΘΑΝ

Μάριος Οικονόμου (φωτ.), Ελλάδα, 31 ετών, αμυντικός (ελεύθερος από την Σαμπντόρια)

Στέφανος Καπίνο, Ελλάδα, 29 ετών, τερματοφύλακας (ελεύθερος από την Μιέτζ Λέγκνικα)

Σέρχιο Ντίας, Παραγουάη, 25 ετών, επιθετικός (ελεύθερος από την Κέρο Πορτένο)

Μπρούνο Ντουάρτε, Αργεντινή, 28 ετών, αμυντικός (δανεικός από την Ντεπορτίβο Κουένκα)

Πέδρο Σίλβα Τορεχόν, Αργεντινή, 26 ετών, αμυντικός (ελεύθερος από την Μπόστον Ρίβερ)

Φράνκο Μπαλντασάρα, Αργεντινή, 24 ετών (δανεικός από την Πλατένσε)

Βασίλης Σκιαδάς, Ελλάδα, 21 ετών, αμυντικός (επιστροφή μετά το τέλος του δανεισμού στον Τηλυκράτη)

Χρήστος Μπελεβώνης, Ελλάδα, 20 ετών, επιθετικός (επιστροφή μετά το τέλος του δανεισμού στη Βέροια)

Μιχάλης Παρδαλός, Ελλάδα, 22 ετών, τερματοφύλακας (επιστροφή μετά το τέλος του δανεισμού στον Τηλυκράτη)

ΕΦΥΓΑΝ

Χόρχε Ντίαζ, Ουρουγουάη, 34 ετών, επιθετικός.

Γιάννης Ανέστης, Ελλάδα, 32 ετών, τερματοφύλακας.

Δημήτρης Κολοβός, Ελλάδα, 30 ετών, επιθετικός.

Διαμαντής Χουχούμης, Ελλάδα, 28 ετών, αμυντικός.

Κώστας Αποστολάκης, Ελλάδα, 24 ετών, αμυντικός.

Γιακόμπ Ούνε Λάρσον, Σουηδία, 29 ετών, αμυντικός.

Γιόχαν Μάρτενσον, Σουηδία, 34 ετών, μέσος.

Νάντρεϊ Νταγκό, Ακτή Ελεφαντοστού, 26 ετών, επιθετικός.

Τζόναθαν Μόρσεϊ, Σιέρα Λεόνε, 25 ετών, επιθετικός.

 

GOAL: Ο αυτονόητος στόχος του Παναιτωλικού είναι να καταφέρει να αποφύγει τα καρδιοχτύπια για την εξασφάλιση της παραμονής στη Super League. Κάτι που γίνεται μόνο στα λόγια κι όχι στο χορτάρι τα τελευταία χρόνια, με τα «καναρίνια» να πετυχαίνουν κάθε φορά με το…στανιό την σωτηρία τους. Από κει και πέρα θα επιδιώξει να κυνηγήσει την όποια υπέρβαση (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) που παρά την πολύχρονη παρουσία του στη «μεγάλη» – κατηγορία, έχει εξελιχθεί σε σύνδρομο και ανεκπλήρωτο πόθο.

THE EXPERT: Ο new entry στον πάγκο, Γκαμπριέλ Σούρερ και το…κούμπωμά του με την ελληνική πραγματικότητα, αποτελεί ένα «στοίχημα», από το οποίο θα εξαρτηθεί εν πολλοίς σε ποια ταχύτητα θα κινηθούν οι Αγρινιώτες στην κούρσα του νέου πρωταθλήματος. Θεωρητικά και βάσει του ρόστερ, μπορεί να εξασφαλίσει χωρίς αγωνία την παραμονή στη «μεγάλη»  – κατηγορία και να παλέψει για μια θέση μέσα στην πρώτη οκτάδα.