Η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Αστέρα Μεσολογγίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμμετοχή των τμημάτων Κ10 και Κ12 στο πρωτοπόρο τουρνουά Campeonato που για πρώτη φορά διοργανώνεται φέτος με τη συμμετοχή 6 Ακαδημιών από 4 Νομούς.

Η Διοίκηση του Αστέρα Μεσολογγίου σε άμεση συνεργασία με τους υπεύθυνους της Ακαδημίας μας κ. Πετσίνη και κ. Ντζιβανάκη εκδήλωσε άμεσα ενδιαφέρον για τη συμμετοχή μας σε αυτό το τουρνουά, καλύπτοντας ένα αγωνιστικό κενό που υπάρχει σε αυτές τις Κατηγορίες από τη μη διοργάνωση πρωταθλήματος στο Νομό μας.

4 Νομοί,6 Ακαδημίες ποδοσφαίρου,1 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Η κοινωνικοποίηση των παιδιών τεσσάρων γεωγραφικών διαμερισμάτων μέσω του ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά στα ποδοσφαιρικά χρονικά, παιδιά Κ10 (2014-15) και Κ12 (2012-13) εμπλέκονται σε ποδοσφαιρικές αναμέτρησες.

Το εν λόγω πρωτάθλημα – επονομαζόμενο CAMPEONATO – ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου 2023 και πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε 2 γύρους.
Οι Ακαδημίες Αιτωλοακαρνανίας: Άτλαντες Αγρινίου, Αστέρας Μεσολογγίου, Νέοι Ναυπάκτου,
η Ακαδημία Άρτας:Α.Ε. Σελλάδων,
η Ακαδημία Πρέβεζας:IONIOS CLUB και
η Ακαδημία Λευκάδας: Τηλυκράτης
συνεργάζονται και έρχονται σε ποδοσφαιρικές αναμέτρησες με γενικό σκοπό την ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων μέσω της μπάλας.

Επιμέρους στόχοι:
α) Βελτίωση των ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων σε αυτές τις σημαντικές ηλικίες
β) Ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ παιδιών διαφορετικών γεωγραφικών μερών.

… Γιατί το ποδόσφαιρο μας ενώνει!