Όλο και λιγότερες οι ομάδες που συμμετέχουν στις κατά τόπους ποδοσφαιρικές Ενώσεις, παρά το γεγονός πως το Μητρώο αποτελεί πλέον έναν πόρο εσόδων…

Η ΕΠΣ Ζακύνθου, που το 2010 αριθμούσε 25 σωματεία, φέτος θα διεξαχθεί με 14, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του Ioniansports.gr 

Στην Α κατηγορία θα πάρουν μέρος οι εξής ομάδες: AO Λεβάντε, Θύελλα Αμπελοκήπων, ΑΟ Κατασταρίου, ΑΟ Τσιλιβή, Φλόγα Κυψέλης, Αστέρας Μαχαιράδου, ΑΕ Αγίου Λέοντα-Κοιλιωμένου και ΑΠΣ Ζάκυνθος.

Στη Β θα συμμετέχουν : AO Bασιλικού, Δόξα Πηγαδακίων, Αστέρας Πλάνου, Απόλλωνας, Δόξα Λιθακιάς και Έσπερος. Ο Eθνικός Σκουλικάδου και ο Αχιλλέας μπήκαν στη λίστα από τη στιγμή που έχουν το δικαίωμα, αλλά πολύ δύσκολα θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά. Οπότε, το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας θα διεξαχθεί με 6 ομάδες!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε, ότι τόσο ο ΑΟ Βασιλικού, όσο και ο Έσπερος, ομάδες της Α κατηγορίας, δήλωσαν τελικά συμμετοχή στη Β, κάτι που έφερε αναταράξεις στη διοργανώτρια, διότι η Δόξα Πηγαδακίων σαν πρώτη επιλαχούσα δεν κλήθηκε να πάρει τη θέση μιας εκ των δύο ομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει δυσαρέσκεια στην ομάδα των Πηγαδακίων για αυτή την αντιμετώπιση. Κύκλοι της ΕΠΣ Ζακύνθου αναφέρουν ότι οι δύο ομάδες που παρατήθηκαν του δικαιώματος να αγωνιστούν στην Α’ το έκαναν μόνο και μόνο για να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στη Β’ κατηγορία.

Επίσης, η διοργανώτρια αναφέρει ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν, όσα νέα σωματεία αναγνωρισθούν από την Ε.Π.Ο. – Γ.Γ.Α. όσα σωματεία επανέλθουν λόγω αδράνειας και από ανώτερη κατηγορία, έως και την ημέρα της λήξης των δηλώσεων συμμετοχής.

Για την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024 στην ενδεκάδα δεν θα υπάρχουν ηλικιακά όρια στους αθλητές.

sportsup.gr