Στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής (3ος όμιλος) η ΑΕ Μεσολογγίου γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-0 από τον ΑΟ Πυλίου Κως.

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο ΑΟ Πυλίου Κω νίκησε στο γήπεδο του Αιτωλικού της ΑΕ Μεσολογγίου με 2-0, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄κατηγορίας (3ος όμιλος) που από φέτος θα συμμετέχει η ομάδα του Μεσολογγίου.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του… παντός  η πρεμιέρα της ΑΕΜ δεν ήταν ενθαρρυντική, με την εντός έδρας  ήττα που γνώρισε από την ομάδα της Κω. Ήττα που φανέρωσε τις αδυναμίες του συλλόγου, και την μεταγραφική ενίσχυση που χρειάζεται σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προπονητή Λάκη Παπαχρήστου μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Η ΑΕΜ δεν κατάφερε σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα να αποδείξει ότι μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο του ρυθμού και του σκορ, απέναντι στους φιλοξενούμενους που ήταν πιο έτοιμοι για την πρεμιέρα…

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και στο 8΄μετά από ατομική προσπάθεια και διαγώνιο σουτ του Αλομπισάτ, ο Δουλιώτης απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 15΄ σέντρα του Μίλαν Λάλκοβιτς που ήταν και καλύτερος ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων, κεφαλιά του Δρόσου άουτ. Δυο λεπτά αργότερα ο ΑΟ Πηλίου κερδίζει πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μπαλαμπάνη στον Αλομπισάτ. Ο Λάλκοβιτς με «διπλή» εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Έντονα ήταν τα παράπονα των γηπεδούχων προς τον ρέφερι της αναμέτρησης γιατί έδωσε επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι, και ενώ ο Δουλιώτης είχε απομακρύνει την μπάλα. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου (29΄) μετά από εκτέλεση φάουλ του Λάλκοβιτς η μπάλα φτάνει στον Δρόσο που από καλή θέση ήταν άστοχος.

Δυνατό το ξεκίνημα στο β΄ημίχρονο και πάλι για τη ομάδα της Κω. Στην πρώτη αξιόλογη προσπάθεια των φιλοξενούμενων (55΄)  και σε λάθος εκτίμηση της μπάλας των αμυντικών της ΑΕΜ, ο Λάλκοβις από καλή θέση μέσα στην περιοχή διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του.

Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης η ομάδα της Κω με σωστή τακτική κράτησε το μηδέν στην άμυνα, και προσπάθησε για ένα ακόμη γκολ με τον Βουκομάνοβιτς στο 73΄ και Συντιχάκη στο 90΄δίχως όμως αποτέλεσμα.

Από την άλλη μεριά η ΑΕΜ είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, με δυσκολία έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, και η μόνη αξιόλογη ευκαιρία ήρθε στο 77΄ με κοντινή κεφαλιά του Πλαστήρα που πέρασε ελάχιστα άουτ μετά από σέντρα του Μιχαλόπουλου.

Το Agriniogoal.gr βρέθηκε στο γήπεδο του Αιτωλικού που έγινε η αναμέτρηση

Σε λίγο πλούσιο ρεπορτάζ και δηλώσεις …..

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕ Μεσολογγίου (Λάκης Παπαχρήστος)

Δουλιώτης, Μανέτας, Κάκκος, Γαβριήλ (61΄Κράνης), Μπαλαμπάνης, Αυτζής, Αγρογιάννης (26΄λ.τρ. Κουφός) , Χαλαζιάς, Γκασούκας (74΄Τασσός), Μιχαλόπουλος, Πλαστήρας

ΑΟ Πυλίου Κω (Γιάννης Μανούσογλου)

Καλαντζής, Τσιτσεκίδης (84′ Στάκκος) , Χατζηβασίλης, Ντόντης, Χιντζίδης, Πολύζος (46′ Λάντζιος), Σχουλλής, Χατζηνικολάου, Αλομπισάτ (60′ Βουκομάνοβιτς), Δρόσος (84′ Αλεξούδης) , Λάλκοβιτς (78′ Συντυχάκης)

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αντωνιάδης με βοηθούς τους Ευάγγελου και Γκέλη.