Η παράδοση που θέλει τον Άκη Μάντζιο να μη χάνει ποτέ από τον Παναιτωλικό ως προπονητής του Άρη (έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία) συνεχίστηκε σε μία νίκη που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Λορέν Μορόν.

Ο Ισπανός φορ τα έκανε όλα: πέτυχε δύο γκολ, είχε δύο κλασσικές ευκαιρίες και με τα δικά του γκολ (έφτασε τα 4 με την κίτρινη φανέλα) χάρισε στην ομάδα του τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα.

Η επιλογή Ζαμόρα στο «10» και η τετράδα του Σούρερ

Ο Άκης Μάντζιος συγκριτικά με το παιχνίδι της Τούμπας προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές. Έδωσε φανέλα βασικών στους Φεράρι, Νταρίντα, Ζαμόρα και Σουλεϊμάνοφ, επιλέγοντας τον Κοσταρικανό άσο στη θέση «10» που αποτελούσε και το μεγάλο ερωτηματικό.

Στην αντίπερα όχθη ο Γκάμπριελ Σούρερ, άφησε το 3-5-2, έπαιξε με τετράδα στην άμυνα και είδε τον Καρέλη μόλις στο 3΄να χάνει μοναδική ευκαιρία για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή για τους Αγρινιώτες στο παιχνίδι που είχαν και μία ακόμα με κεφαλιά του Οικονόμου στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Μορόν το έστρωσε και το… καθάρισε

Ο Άρης είχε διάθεση, φρεσκάδα και από το ξεκίνημα του αγώνα πήρε τα ηνία του αγώνα και έψαξε να βγάλει φάσεις κυρίως από την αριστερή πλευρά. Η πρώτη απειλή ήταν από τον Ισπανό με κεφαλιά στο 12′ με την μπάλα να περνάει άουτ, στο 15′ ο Καπίνο είπε «όχι» στον Μενέντεζ μέχρι να φτάσουμε στο 18ο λεπτό με τον Ισπανό φορ να ανοίγει το σκορ χάρη σε ένα άπιαστο συρτό σουτ από 35 μέτρα απόσταση με την μπάλα να πηγαίνει στο πλαϊνό δίχττ της εστίας του Καπίνο που απλώς παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας ανήμπορος να αντιδράσει.

Το γκολ αυτό έδωσε… φτερά στα πόδια των γηπεδούχων που έφτιαξαν κι άλλες φάσεις για να σκοράρουν. Εν τέλει το γκολ ήρθε στο 55′ με τον Μορόν με προβολή να κάνει το 2-0 μετά από σέντρα του Μενέντες. Μάλιστα, δύο λεπτά νωρίτερα και πάλι ο Μορόν ήταν αυτός που πλάσαρε τον Καπίνο, αλλά ο Οικονόμου απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Κάπου εκεί ο Άρης έριξε… στροφές, έκανε διαχείριση του αποτελέσματος, σβήνοντας το παιχνίδι με τον Μάντζιο να αποσύρει εν μέσω αποθέωσης τον Μορόν (ο Ζαμόρα έπαιξε ως φορ μέχρι το φινάλε του αγώνα) με τον ορεξάτο όμως Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να ανοίγει λογαριασμό με τα χρώματα του Άρη πετυχαίνοντας με κεφαλιά το 3-0 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάρλσον με τον Φαμπιάνο να έχει δοκάρι πριν η μπάλα φτάσει στο κεφάλι του Έλληνα άσου. Το 3-0 ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης με τους φιλοξενούμενους να μένουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερα παιχνίδια, έχοντας 1-9 απολογισμό γκολ.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φερράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βερστράτε (76′ Ζαν Ζουλ), Νταρίντα (87′ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ (63′ Κάρλσον), Ζαμόρα, Μενέντες (76′ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν (63′ Πάρντο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Μαυρίας, Μπρούνο, Οικονόμου, Τορεχόν, Μπαλντασάρα (60′ Ντίας), Πέρες, Χουάνπι (83′ Μπουζούκης), Σενγκέλια (60′ Ξενιτίδης), Ντουάρτε (83′ Λιάβας), Καρέλης (84′ Ζοάο Πέδρο).

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)