Η ενημέρωση του Αστέρα Μεσολογγίου αναφέρει τα εξής:

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Αστέρας Μεσολογγίου που επικράτησε με 1-0 επί της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου και τον έφερε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, δείχνοντας ότι φέτος η ομάδα μας θα είναι αρκετά ανταγωνιστική, αν και είναι μόλις η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.  Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, το μεσημέρι, στο βοηθητικό Δ.Α.Κ. Μεσολογγίου, παρουσία αρκετών φίλων της ομάδας μας και με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Ο Αστέρας Μεσολογγίου κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας ότι απέναντί του θα παραταχθεί μία έμπειρη και δυνατή ομάδα, η Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, που έχει αξιόλογους παίκτες και ίδιους στόχους με την ομάδα μας. Παρόλο αυτά, με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, ο Αστέρας Μεσολογγίου μπορεί να κέρδισε με το φτωχό 1-0 αλλά είχε τουλάχιστον 3 κλασσικές ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο γκολ και να καθαρίσει πιο εύκολα το παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Αγρινίου καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε τη κατοχή της μπάλας, ιδιαίτερα στο Β’ ημίχρονο, αλλά δεν δημιούργησε καμία σημαντική ευκαιρία ώστε να απειλήσει την εστία του Κοκώρη.

Στο Α’ ημίχρονο, η Α.Ε. Αγ. Δημητρίου μπήκε δυνατά στον παιχνίδι, έλεγχε τον αγώνα στα πρώτα λεπτά, αλλά σιγά-σιγά οι παίκτες άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη ουσιαστικά οργανωμένη επίθεσή της σημείωσε το χρυσό γκολ της νίκης.  Θα μπορούσε αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ να πετύχει και δεύτερο γκολ, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με τον Μπελάλη.

17′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ τον Ντελή για το 1-0. Από αριστερά ξεκίνησε η φάση, με τον Τριώτη να τροφοδοτεί τον σκόρερ με κάθετη πάσα, μες τη περιοχή των φιλοξενούμενων, και αφού ξεπέρασε τον Ρόκκο, έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κούσουλα, στα δίχτυα!

19′ Σπουδαία ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου να διπλασιάσει τα γκολ, με τον Τριώτη από αριστερά ξανά να προσπερνά τον Κάππα και να βγάζει παράλληλη πάσα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο αμαρκάριστος Μπελάλης, μόνος απέναντι από τον Κούσουλα έπιασε σουτ που δυστυχώς πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κούσουλα.

Στο Β’ ημίχρονο, ο Αστέρας Μεσολογγίου υποχώρησε , δίνοντας αρκετό χώρο και .κατοχή μπάλας τους φιλοξενούμενους, προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν φλύαρη υπέροχη στο διάστημα αυτό, προσπάθησαν κυρίως με βαθιές σέντρες να απειλήσουν τοn Κοκώρη αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο Αστέρας ήταν αυτός που έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει το γκολ και να σφραγίσει τη νίκη  του.

81′ Πολύ καλή ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου, με τον Τριώτη να ξεφεύγει από αριστερά του αντιπάλου του, από πλάγια και μέσα στη περιοχή έβγαλε πάσα στο ύψος του πέναλτι στον επερχόμενο Κοσμά, ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Κούσουλας των φιλοξενούμενων.

82′ Νέα καλή στιγμή του Αστέρα, όταν το κόρνερ που εκτελέστηκε από αριστερά από τον  Μπαρπαρούση, μες τη περιοχή της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς, έφτασε στον Αγγελάκη που έπιασε το σουτ αλλά πριν τη γραμμή της εστίας απομάκρυνε τη μπάλα ο αμυντικός των φιλοξενούμενων σε πλάγιο άουτ.

91′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου, όταν σε αντεπίθεση από αριστερά, με μαχητικότητα ο Τριώτης ξέφυγε από δύο αμυντικούς και μπήκε στη περιοχή του Κούσουλα αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε έγκυρα σε πλάγιο από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Χωρίς φάσεις και δυσκολίες η διαιτησία των κ.κ. ΣΑΦΑΡΙΚΑ – ΚΟΚΜΟΤΟΥ – ΠΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Αστέρας Μεσολογγίου: Κοκώρης, Κοσμάς,  Μπαρμπαρούσης, Γερατσιάν, Σιαμήτρος Γ., Ρουπάκης, Ξάνθης, Καπάι (66′ Παπασπύρος), Μπελάλης (53′ Αγγελάκης), Τριώτης, και Ντελής (78′ Ρόμπολας)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Κατσαδούρης, Γαντζούδης, Καπάιος, Σέβα και Μόγιας

Α.Ε. Αγ. Δημητρίου: Κούσουλας, Μπίστας, Κάππας, Κοκώνης, Ρόκκος (84′ Πριόβολος), Αλπέντζος, Κρανιάς (46′ Σπυριλιώτης), Husenaj (61′ Λιάρος), Κοκώνης, Καμμένος (61′ Βασιλάρης) και Σώζος (61′ Κοκώνης)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Κωστάκης, Πανταζή, Αθανασίου και Κοκώνης