Ο Πετράκης δήλωσε ευτυχής για τη συνεργασία του με τον Παναιτωλικό και τη χθεσινή νίκη επί του Βόλου τονίζοντας την ανάγκη να συνεχίσει να βελτιώνεται η ομάδα του.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Πετράκης μίλησε στον Σωτήρη Ταμπάκο για:

-τη συμφωνία με τον Παναιτωλικό: «Είναι χαρά και τιμή για μένα. Ήταν επιθυμία χρόνων για μένα να δουλέψω σε αυτή την ομάδα. Οι προϋποθέσεις που έχει ο Παναιτωλικός για να δουλέψεις είναι μοναδικές για τα ελληνικά δεδομένα. Υπάρχουν όλες οι συνθήκες, οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι η δουλειά».

-την αποστολή που ανέλαβε στον Παναιτωλικό: «Ξέρουμε τη δυσκολία, αλλά δεν πρέπει να παραπονιόμαστε γι’ αυτό. Θα πρέπει με τα δεδομένα που βρίσκεις να κάνεις ό,τι μπορείς για να είσαι πιο χρήσιμος. Θα ήταν unfair να μιλήσω για τον προηγούμενο προπονητή. Εγώ προσπαθώ για το καλύτερο με τα παιδιά στην ομάδα. Μέσα από την καθημερινότητα και τη δουλειά θέλουμε να υποστηρίζουμε αυτά που πιστεύουμε. Με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά θέλουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

-τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα: «Η εικόνα που είχαμε χθες ήταν καλή. Αυτά που θέλαμε να περάσουμε ως νοοτροπία και σχέδιο παιχνιδιού λειτούργησαν και αυτό πρέπει να το ενισχύσουμε. Είμαι ευχαριστημένος, γιατί για να μάθεις κάτι δεν χρειάζεται μόνο να το λες, αλλά πρέπει να το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα. Αισθάνομαι χαρούμενος που έχω παιδιά που είναι καλοί χαρακτήρες, ενδιαφέρονται να μάθουν και θέλουν να είμαστε ενωμένοι. Δείχνουν τα παιδιά ότι είμαστε σε πολύ καλή επίπεδο, αυτό είναι ένας καλός οιωνός».

-το ρόστερ του Παναιτωλικού: «Έχουμε παιδιά που μπορούν να κάνουν πολύ σπουδαία πράγματα. Είχαμε ανάγκη τη χθεσινή νίκη, υπήρχε μεγάλη πίεση. Όμως πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα, γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και θέλουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Η διαχείριση των συναισθημάτων είναι πολύ σημαντική, είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Θα πρέπει να έχουμε μια σταθερότητα σε αυτό».

-το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Είναι δυο πολύ καλές ομάδες. Ο Ολυμπιακός ήθελε το χρόνο του για να βρει το στυλ παιχνιδιού που του ταιριάζει και έκανε πολύ ποιοτικές μεταγραφές. Έχει πολύ ταλέντο, ειδικά στην επίθεση και δεν είναι τυχαίο που είναι πρώτος. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα εδώ και καιρό, είναι σε καλή κατάσταση και θα δούμε ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Πάμε σε ένα ντέρμπι όπου δεν μπορούμε να χρίσουμε φαβορί. Μια στιγμή μπορεί να κρίνει το παιχνίδι. Είναι θέμα συγκέντρωσης, πειθαρχίας σε όσα πουν οι προπονητές και τέτοια ματς μπορούν να κρίνουν και παίκτες-κλειδιά».