Ο Άρης έκανε… επαγγελματική εμφάνιση στο Αγρίνιο, καθώς επικράτησε με σκορ 4-0 του Παναιτωλικού και έφτασε τους 30 βαθμούς στη Super League παίρνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, είχε πολλές φάσεις για να σκοράρει και πήρε δίκαια τη νίκη

Οι γηπεδούχοι από την άλλη πλευρά πάλεψαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε ευκαιρίες και επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κουέστα τα λίγα διαστήματα υπεροχής που είχαν.

Ο Άρης ήλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε μάλιστα να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ καθώς είχε τις προϋποθέσεις και τις τελικές προσπάθειες.

Στο 19’ ο Τζούρασεκ με πολύ ωραία προσπάθεια έξω από την περιοχή σούταρε στην γωνία του Καπίνο και έκανε το 0-1.

Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός μετά το 25’ προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση με τον Σενγκέλια να έχει πολλές καλές στιγμές χωρίς όμως να καταφέρνει να νικήσει τον Χουτεσιώτη.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ένταση στο παιχνίδι τους και στο β’ μέρος, πίεσαν τους Θεσσαλονικείς, έχασαν ευκαιρίες με τον Σενγκέλια, αλλά ο Άρης άρχισε προοδευτικά να ανακτά τον έλεγχο του αγώνα.

Ειδικά με την είσοδο του Σαβέριο έγινε πιο κινητικός στον κενό χώρο και τον Καπίνο να σώζει τους Αγρινιώτες από σίγουρα γκολ.

Ο Σουλεϊμάνοφ όμως ήταν πιο… εύστοχος, καθώς μετά από μπαλιά του Σαβέριο, βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στο 78΄ και με πλασέ έκανε το 0-2 «σφραγίζοντας» τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Στο 89’ ο Σενγκέλια είχε δοκάρι σε ένα πολύ ωραίο σουτ που εξαπέλυσε μέσα από τη μικρή περιοχή και ένα λεπτό αργότερα ο κορυφαίος του Άρη Κίκε Σαβέριο με τρομερό φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή έκανε το 0-3.

Ο Σαμόρα έβαλε στο 90+6′ το… κερασάκι στο θρίαμβο του Άρη, καθώς έφυγε στην αντεπίθεση και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Μικρογραφία

Παναιτωλικός- Άρης 0-4

Γήπεδο: «Παναιτωλικού »

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Σκόρερς: – Τζούρασεκ (19’), Σουλεϊμάνοφ (78’), Σαβέριο (90’), Σουλεϊμάνοφ (90+6’)

Κίτρινες: Μ. Ντουάρτε (7’), Πέδρο (72’), Μαλής (90+3’) – Ντουκουρέ (13’)

Κόκκινη: –

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης): Καπίνο – Μ. Ντουάρτε, Μάλης, Μλάντεν- Λιάβας (71’ Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης (71’ Ντίας), Πέρες (78’ Τσιγγάρας), Φ. Ντουάρτε (63’ Χουάνπι), Τορεχόν-Σενγκέλια, Καρέλης (63’ Πέδρο).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Χουτεσιώτης- Φατόρε, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι- Ντουκουρέ (56’ Μοντόγια), Τζούρασεκ (56’ Σουλεϊμάνοφ) – Παναγίδης (λ.τ. 67’ Σαβέριο), Φετφατζίδης (46’ Νταρίντα), Μενέντες (80΄ Γκαρθία) – Σαμόρα.