ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ- kalyvia.gr

Βελτιώσεις και πολλές συντηρήσεις στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Καλυβίων είναι χρήσιμο να γίνουν, αφού η φθορά του χρόνου αλλά και οι δολιοφθορές, είναι εμφανέστατες, κυρίως στο χώρο των αποδυτηρίων, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.

Να θυμίσουμε ότι, τον Μάρτιο του 2021, άγνωστοι δράστες προκάλεσαν βανδαλισμούς και εκτεταμένες ζημιές στα αποδυτήρια του γηπέδου Καλυβίων, όμως από τότε δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις συντήρησης.

Τα οικονομικά της ομάδας του ΠΑΟ Καλυβίων που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις, δεν επιτρέπουν στη διοίκηση να αναλάβει το “βάρος” της οικονομικής δαπάνης που θα απαιτηθεί, αφού οι πηγές χρηματοδότησης είναι ελάχιστες και ως εκ τούτου, μάλλον θα πρέπει ο δήμος Αγρινίου να ασχοληθεί με αυτό το θέμα και αφού το αξιολογήσει, να προετοιμάσει ένα τεχνικο-οικονομικό πλάνο, έστω και τμηματικών εργασιών συντήρησης και διαμόρφωσης των εξωτερικών χώρων στο οικόπεδο, που “απλώνεται” σε μια έκταση 17,5 στρεμμάτων περίπου.

– Κατά τη γνώμη μας οι εργασίες συντήρησης που  θα πρέπει να γίνουν αρχικά, είναι στο κτίριο όπου στεγάζονται τα αποδυτήρια (ομάδων, διαιτητών), με άμεση αποκατάσταση ζημιών σε βρύσες, ντουζιέρες, πλακάκια, μπάνια, καθώς και ελαιοχρωματισμοί δωματίων, έπιπλα, ηλεκτρολογική αναβάθμιση, στεγανοποίηση ταράτσας κ.ά.

– Συντήρηση και βάψιμο δοκαριών στις δυο εστίες. Βελτίωση των πάγκων των ομάδων.

– Έλεγχος λειτουργίας αρδευτικού δικτύου και των ηλεκτροβανών που είναι εκτεθειμένες.

– Βελτίωση της συρμάτινης περίφραξης, αποκατάσταση πλέγματος όπου απαιτείται και επανατοποθέτηση της μεγάλης σιδερένιας πόρτας που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο.

– Καθαρισμοί μπάζων, αγριόχορτων και σκουπιδιών, περιμετρικά και κατά μήκος του τοιχίου.

– Δημιουργία μικρής πλατείας και έργα πρασίνου, καθώς και πάρκινγκ στο παλιό γήπεδο μπάσκετ.

– Δημιουργία νέας αίθουσας, δίπλα στα αποδυτήρια, που θα μπορεί να στεγασθεί ένα μικρό αθλητικό μουσείο.

– Άλλες αθλητικές υποδομές και μικρά γήπεδα (5×5, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, παιδική χαρά κ.α.)

– Τοποθέτηση λυόμενων κερκίδων για τους φιλάθλους.

– Φωτισμοί και τοποθέτηση στύλων με λάμπες τεχνολογίας led.

– Δημιουργία γέφυρας στον αποστραγγιστικό αύλακα, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση σε παρακείμενα αγροκτήματα.

– Να υπάρχει η δυνατότητα η κεντρική είσοδος με την συρόμενη πόρτα να κλείνει, ώστε να ασφαλίζει τις εγκαταστάσεις.

Όλα τα παραπάνω είναι δικές μας προτάσεις που μπορούν να τις αξιολογήσουν ανάλογα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι (τοπική αυτοδιοίκηση, δήμος, αθλητικοί παράγοντες κ.ά.) και να λάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Το γήπεδο Καλυβίων χρησιμοποιείται κυρίως από την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, όμως όλοι οι κάτοικοι και η νεολαία του χωριού μας θα πρέπει να έχουν  την ευκαιρία να το βλέπουν πάντα σε καλή κατάσταση και να αποτελεί ένα στολίδι για την περιοχή μας.