Με δύο τέρματα του Γιώργου Μπαρμπαρούση η Ρόδος πέρασε εύκολα με 0-2 από την έδρα του Α.Ο. Μεσολογγίου και συνέχισε την αντεπίθεση της για την κορυφή του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχή νίκη για τους «πράσινους» που θέλουν να συνεχίσουν έτσι μέχρι και το φινάλε του πρωταθλήματος.

Το Μεσολόγγι ήταν η ομάδα που σημείωσε την πρώτη τελική στην αναμέτρηση με το σουτ του Βαρούχου στο 3ο λεπτό να περνάει δίπλα από την εστία του Μανουσάκη, ο οποίος έλεγχε την φάση.

Από εκεί και έπειτα, η Ρόδος είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσε εύκολα να δημιουργήσει φάσεις για την αντίπαλη εστία, παρότι έφτασαν αρκετές φορές με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Στο 29ο λεπτό ο Ζούνης με αυτοθυσία πρόλαβε να γυρίσει την μπάλα πριν εκείνη περάσει την τελική γραμμή, με τον Μπαρμπαρούση να ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Μανέτα. Ο Μπαρμπαρούσης νίκησε από τα 11 βήματα τον Δουλιώτη βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Από εκεί και έπειτα, οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και απείλησαν εκ νέου στο 41′ με τον Δουλιώτη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το σουτ από το ύψος του ημικυκλίου που δοκίμασε ο Ζούνης.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η προβολή του Μπαρμπαρούση μετά από γύρισμα του Ζαχαρού έφαγε λίγο άουτ με το 0-1 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου. Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ρόδος προσπάθησε να απειλήσει με μια σέντρα σουτ του Ζανάκη που πέρασε απ’ όλους και κατέληξε άουτ. Στο 52′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Νικολόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Ζούνη, ο οποίος γύρισε για τον Μπαρμπαρούση, όμως την προβολή του τελευταίου απέκρουσε ο Δουλιώτης.

Οι «πράσινοι» πίεζαν για την επίτευξη ενός ακόμα τέρματος κλείνοντας την Α.Ε. Μεσολογγίου στα καρέ της. Στο 57′ και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κατάφερε να σταματήσει το σουτ του Μπαρμπαρούση από πλεονεκτική θέση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικολόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 70′ το σουτ του Ζαχαρού πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπαρμπαρούσης τροφοδότησε τον Λίμα, όμως το σουτ του τελευταίου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Δουλιώτης.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Νικολόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ με τον Μπαρμπαρούση να «πετάγεται» στην πορεία της μπάλας και από κοντά πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα αλλά και της ομάδας του.

Ουσιαστικά μ’ αυτό το τέρμα γράφτηκε το τελικό 0-2 αφού έως και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Θωμά δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με την Ρόδο να κρατάει εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα.

Πηγή: xxsports