Για την 15η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Β’ ΕΠΣΑ, η ΑΕ Παλαιοπαναγιάς αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 στον Αστακό, με αντίπαλο τον τοπικό Ηρακλή. Ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, με την μπάλα να παίζεται περισσότερο στον χώρο του κέντρου και με αντεπιθέσεις από τις δύο ομάδες.
Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν «αναγνωριστικά» για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση, η οποία θα μπορούσε να απειλήσει τους δύο τερματοφύλακες. Ένα σουτ του Σανιδά στο 28’ πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ελευθεράτου και στο 37’ το σουτ του Γιαννόπουλου έξω από την περιοχή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
Στο 42’ η κεφαλιά του Λιβάνη έπειτα από κόρνερ του Μπαρμπαρούση, πέρασε λίγα μέτρα άουτ, χωρίς να απειλήσει τον Μαρκόπουλο.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερο ρυθμό και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο γκολ και κάποιες κλασικές ευκαιρίες που δεν αξιοποιήθηκαν σωστά.
Το σκορ άνοιξε στο 68’ ο Καποδίστριας για τους φιλοξενούμενους, όταν σε βαθιά μπαλιά του Σανιδά, ο νεαρός εξτρέμ έφυγε στην αντεπίθεση και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθεράτου.
Στο 78’ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν αυξήσουν τα τέρματα τους και να «σιγουρέψουν» την νίκη, αλλά ο Μπίμπας σε τετ α τετ με τον Ελευθεράτο, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Ηρακλή με πολύ ωραία επέμβαση.
Στο 84’ ο Ταφάνι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από αμυντικό της ΑΕΠ και ο Λιβάνης από τα 11 μέτρα με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία του Μαρκόπουλου, ισοφάρισε στο τελικό σκορ 1-1.
Διαιτητής: Ασημάκης
Βοηθοί διαιτητή: Κατσαούνης, Μπελέσης
Για την 16η αγωνιστική του 1ου Ομίλου, η ΑΕ Παλαιοπαναγιάς θα υποδεχθεί στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για τη φετινή σεζόν τον ΠΑΟ Καλυβίων. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Λυγιά, την Κυριακή 25/2 και ώρα 15:00.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων
Ηρακλής Αστακού (Γεράσιμος Μπότσιος): Ελευθεράτος, Γκάτσης, Λιβάνης, Muca V., Παπαζήσης (63’ Μάτεβ), Tαφάνι, Σκούφης, Κουντούρης, Μπαρμπαρούσης, Ζορμπάς Δ. (85’ Ζορμπάς Κ.).
ΑΕ Παλαιοπαναγιάς (Σωτήρης Λαουρδέκης): Μαρκόπουλος, Κυρίτσης, Ντζουμάνης, Λαουρδέκης Β., Καραγιάννης, Βαβάτσικος, Γιαννόπουλος, Καποδίστριας, Μπίμπας, Σανιδάς, Λυκογιάννης.