Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με γκολ του Ντίας (42΄) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε δύο γκολ (Μιριτέλο 45+2΄, Ζουκάνοβιτς 64΄) κι έφερε τούμπα το ματς, αλλά ο Οικονόμου έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στους Αγρινιώτες στις καθυστερήσεις του αγώνα που έριξε την αυλαία της 23ης αγωνιστικής στη Super League.

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στην Τρίπολη με Αστέρα και Παναιτωλικό να μένουν στο 2-2 μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι που είχε πολλές ευκαιρίες. Για την ομάδα του Αγρινίου είναι πολύ σημαντικός ο βαθμός, ενώ τον Αστέρα δεν τον εξυπηρετεί η ισοπαλία στην προσπάθεια που κάνει για την εξάδα. Η ομάδα της Αρκαδίας δεν μπήκε καλά στο ματς σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι του και δεν είχε κόπωση.

Το ματς είχε αποκτήσει πολύ γρήγορα έναν ξέφρενο ρυθμό με εκατέρωθεν ευκαιρίες. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη με τον Παναιτωλικό να χτυπάει καμπανάκια στους Αρκάδες και τελικά στο 42′ η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κατάφερε να σκοράρει με τον Ντίας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τρομερό λάθος που έκανε ο Γιαμπλόνσκι στην άμυνα. Η ομάδα του Αγρινίου πίστεψε πως θα πήγαινε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ, αλλά στο 45+2′ ο Μιριτέλος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας του Παναιτωλικού και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στην επανάληψη οι Αρκάδες ήταν αυτοί που μπήκαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο, αλλά κόντρα στη ροή του ματς στο 52′ ο Καρέλης σκόραρε, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Από τη στιγμή που εκεί δεν έγινε εκεί το 1-2 ο Αστέρας τιμώρησε ξανά την αδυναμία της άμυνας του Παναιτωλικού να ανταποκριθεί στις στατικές φάσεις. Στο 65′ ο Καλτσάς εκτέλεσε το φάουλ και ο Τζουγκάνοβιτς με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και πλήρωσε τους γηπεδούχους με το ίδιο νόμισμα. Μία εκτέλεση κόρνερ και μία κεφαλιά του Οικονόμου έφεραν το 2-2 στο 90+1.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναιτωλικός λίγο έλειψε να…κλέψει τη νίκη με τον Λομόνακο να βγαίνει φάτσα με την αντίπαλη εστία, ωστόσο άνοιξε το κοντρόλ και ο Γραμματικάκης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 97΄ο Τσάβες κατέβασε τα ρολά σε πλασέ του Μπαρτόλο μέσα από την περιοχή με τον Αστέρα να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 3-2.

Με τον ένα βαθμό που έριξε στο σακούλι ο Αστέρας έφτασε τους 30 και βρίσκεται στο -4 από την έκτη της βαθμολογίας Λαμία χάνοντας έδαφος στο κυνήγι της εξάδας που οδηγεί στα play offs.

O Παναιτωλικός πήρε πολύτιμο βαθμό κι έφτασε τους 19, όντας στο +3 από τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στη Super League 2.

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 2-2

Γήπεδο: Θόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Σκόρερ: 42′ Ντίαζ, 45’+2′ Μιριτέλο, 65′ Τζουγκάνοβιτς, 90+1′ Οικονόμου

Κίτρινες: 24′ Χουάνπι, 34′ Ντουάρτε, 59′ Μλάντεν, 90+5 Λομόνακο

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (4-2-3-1): Γραμματικάκης – Λύρατζης Καστάνιο (90’+2′ Μάντζης) Τζουκάνοβιτς Άλβαρες (86′ Χουχούμης)- Γκος (70′ Βαλιέντε) Γιαμπλόνσκι – Καλτσάς Μπαρτόλο Κρέσπι (86′ Παλάσιος) – Μιριτέλο

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (4-3-3): Στεργιάκης (76′ Τσάβες) – Λιάβας Οικονόμου Μπ. Ντούαρτε (76′ Ζοάο Πέδρο) Μλάντεν Τορεχόν – Πέρες Ντίαζ (83′ Λομόνακο) Χουάνπι – Καρέλης (75′ Στάγιτς) Φρεντ Ντουάρτε (66′ Χατζηθεοδωρίδης).