Με την δύναμη της έδρας ο Αστέρας Αγρινίου νίκησε με 4-1 τον ΑΟ Χάλκειας και μετά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής βρέθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, με 23 βαθμούς .

Στο ντέρμπι των δυο ομάδων που έχουν στόχο τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας (Β΄κατηγορία 1ος όμιλος), ο  Αστέρας Αγρινίου ήταν ανώτερος και δίκαια πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα , μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βασιλάρη, ο Παχής «σηκώθηκε ψηλότερα»  από όλους τους αμυντικούς και με κεφαλιά δίνει προβάδισμα στην ομάδα του. Άμεση αντίδραση των φιλοξενούμενων που ισοφάρισαν στο 22΄με τον Τσακαλη.

Στην συνέχεια της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Αγρινίου είχαν κατοχή μπάλας, δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ (31΄ δυνατό σουτ του Παχή απομακρύνει εντυπωσιακά ο Χασαπογιάννης), και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45΄) διαγώνια πάσα του Βαρέττα, στον Παχή, που δίνει «ασίστ» …έτοιμο γκολ στον Πατσέα, ο οποίος από κοντινή απόσταση πετυχαίνει το δεύτερο γκολ της ομάδας του (2-1) σκορ πρώτου ημιχρόνου.

Στο 62΄ ο Αστέρας πετυχαίνει το τρίτο γκολ , μετά από κάθετη πάσα του Πατσέα, και άψογο τελείωμα της φάσης από τον Βαρέττα. Αν και αγωνίσθηκε με 10 ποδοσφαιριστές ο Αστέρας , 65΄δεύτερη κίτρινη (κόκκινη ) ο Παπαθανάσης, συνέχισε τις προσπάθειες για γκολ , με τον Παχή στο 73΄ , απευθείας εκτέλεση φάουλ , απομακρύνει ο Χασαπογιάννης, καθώς και στο 77΄σε τετατετ του Κουσκουνέλου η μπάλα δεν καταλήγει στα δίχτυα.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 91΄ο Βαρέττας (δεύτερο προσωπικό του γκολ), μετά από κάθετη μπαλιά του Πατσέα.

 

Διαιτητής : Βλάχος

Βοηθοί : Ροδάτος, Θώδης Κ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Αστέρας Αγρινίου (Θανάσης Μουρτζιάπης)

Ταμανίδης, Μπάκας (65΄Στραβοδήμος), Πίτλιγκερ, Βασιλάρης, Σταματελόπουλος, Παπαθανάσης, Βαρέττας, Κουτρομάνος, Κουσκουνέλος (75΄Παπαδημητρίου), Παχής (80΄Θεοδωρόπουλος) , Πατσέας

Α.Ο. Χάλκειας (Γιώργος Καλαβρουζιώτης)

Χασαπογιάννης, Λαουρδέκης, Καραπάνος, Κάκκος, Καλαβρουζιώτης Η., Καπαίος, Ζαχόπουλος, Τσεκούρας, Σατρατζέμης, Γιαβρούτας, Τσακαλης