Με τέλεση της  επίσημης Δοξολογίας στη Μητρόπολη  ξεκίνησαν οι  εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821  και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο  κ. Ευάγγελος  Σύρρος, επίτιμος Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

Με την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Γενικού  Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιου Βούτσινου  και του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κατσακιώρη.

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας: «Το Έθνος  τιμά  με υπερηφάνεια  την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης και  ο Ελληνισμός τιμά την Αθάνατη Δόξα.

Σήμερα, φέρνουμε με συγκίνηση στη μνήμη τον λόγο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα : «… Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα …..αλλά ως μία βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν τον σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση». Το Έθνος υποκλίνεται στην Επανάσταση που άλλαξε την ιστορία του τόπου μας. Οφείλουμε να προστατεύσουμε όσα κέρδισαν οι ήρωες πρόγονοί μας».

 Δείτε φωτογραφίες  της παρέλασης :