Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΥΨΗΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ)
Για τον ποδοσφαιρικό αγώνα που διοργανώνεται την Τρίτη 2 Απριλίου
Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε σε αυτή τη συμβολική ημέρα, αγώνα των παιδιών με αυτισμό του Συλλόγου μας με επίλεκτη ομάδα ακαδημιών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από τη στιγμή που ιδρύθηκε το ειδικό τμήμα. Είμαι σίγουρος ότι θα το χαρούν, όπως φυσικά και οι γονείς τους. Την Τρίτη 2 Απριλίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, θα βραβεύσουμε πριν τον αγώνα τον Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Αγρινίου, κύριο Μάριο Δημάκη, ο οποίος βοήθησε σημαντικά για τη δημιουργία του ειδικού τμήματος, με τη γνώση του και την εμπειρία του. Το έχουμε τονίσει ξανά, ότι θέλουμε να εντάξουμε όλο και περισσότερα παιδιά στο ειδικό τμήμα υποδομής και φυσικά στόχος μας είναι μέσα από το παιχνίδι, να κοινωνικοποιούνται και να βελτιώνονται.
Πότε ξεκίνησαν οι εγγραφές, πόσα είναι τα ενεργά μέλη και οι ηλικίες στο τμήμα
Η πρώτη εγγραφή έγινε το Φεβρουάριο και τον ίδιο μήνα ξεκίνησε και η πρώτη προπόνηση. Υπάρχουν 16 ενεργά μέλη και εκκρεμούν ακόμα κάποιες αιτήσεις. Η διάρκεια του τμήματος είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου. Οι ηλικίες των παιδιών είναι από 8 έως 25 ετών. Στόχος μας είναι να υπάρξουν δύο τμήματα από 8 έως 13 ετών και 13 και άνω. Έχουμε παιδιά που αντιμετωπίζουν ήπιες ψυχολογικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες, παιδιά με σύνδρομο down και αυτισμό.
Ο σκοπός του τμήματος
Σκοπός αυτός του τμήματος είναι η εκγύμναση των παιδιών με σύγχρονες εκπαιδευτικές και προπονητικές μεθόδους (π.χ. διαφοροποιημένη διδασκαλία) με στόχο την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, εκμάθηση ποδοσφαίρου με έμφαση στην τεχνική κοινωνικοποίηση, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του τμήματος αλλά και σε συνεργασία που έχουμε σε προπονήσεις και κοινές δράσεις με τα άλλα τμήματα της ακαδημίας. Μακροπρόθεσμος στόχος η δημιουργία ενός καθαρά αγωνιστικού τμήματος που θα συμμετάσχει σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.
Ο προπονητής του τμήματος
Γίνονται προπονήσεις με προπονητή και καθηγητή φυσικής αγωγής πιστοποιημένο και προπονητικά και διδασκαλικά. Η ακαδημία μας προσφέρει στα παιδιά δωρεάν προπονήσεις, δωρεάν προπονητικό εξοπλισμό και ρουχισμό. Ο Γιώργος Αρμύρας είναι πτυχιούχος προπονητής με δίπλωμα UEFA B και έχει άδεια ασκήσεως ποδοσφαίρου ως προπονητής. Εκπαιδευτικά είναι πιστοποιημένος καθηγητής φυσικής αγωγής
στην ειδική αγωγή και έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια γυμναστής στο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο και λύκειο Αγρινίου και στο 4ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.
Λίγα λόγια για τον Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Αγρινίου, κύριο Μάριο Δημάκη – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Μάριος Δημάκης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην ειδική αγωγή. Για αρκετά χρόνια είναι καθηγητής φυσικής αγωγής στην ειδική αγωγή στην δευτεροβάθμια
εκπαίδευση. Αρκετά χρόνια έχει διατελέσει υποδιευθυντής στο ειδικό επαγγελματικό ενιαίο γυμνάσιο λύκειο Αγρινίου όπου από φέτος έχει την θέση του διευθυντή. Είναι ένας καθηγητής με μεγάλο ήθος, εργατικότητα και αγάπη προς τα παιδιά. Έχει επιτυχίες στα Special Olympics Ελλάδας και από φέτος έχει οργανώσει άρτια την λειτουργία του σχολείου όπου και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εντός και εκτός του σχολείου.
Το μήνυμα για την ερχόμενη Τρίτη
Περιμένουμε όλους στο ΔΑΚ Αγρινίου (ΙΙ), να απολαύσουν τον αγώνα των παιδιών μας και να τους χειροκροτήσουν!
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!
Ο Α.Π.Σ. “Ένωσις Αγίου Δημητρίου Αγρινίου διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγρινίου (ΔΑΚ Αγρινίου ΙΙ), αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ επίλεκτης ομάδας ακαδημιών και του ειδικού τμήματος υποδομής για παιδιά με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας του Συλλόγου μας, την Τρίτη 2 Απριλίου στις 18.30.
Ο αγώνας ποδοσφαίρου διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό που τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.
Στο πλαίσιο του αγώνα και της σημαντικής αυτής ημέρας, θα προηγηθεί βράβευση του Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Αγρινίου, κυρίου Μάριου Δημάκη, ο οποίος βοήθησε σημαντικά για να λάβει σάρκα και οστά η δημιουργία του τμήματος υποδομής της Ένωσης για παιδιά με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας.
Σας θέλουμε όλους εκεί!
Τρίτη, 2 Απριλίου στις 18.30, ΔΑΚ Αγρινίου (ΙΙ)