Η 20χρονη διεθνής ποδοσφαιρίστρια του Δικεφάλου αναφέρθηκε στην βράβευση της ως η κορυφαία Ελληνίδα ποδοσφαιριστρία, στα άλματα προόδου που σημειώνει το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αλλά και στο προσωπικό της «στοίχημα» συνδυασμού αθλητικής καριέρας και σπουδών.

Ας δούμε όσα ενδιαφέροντα είχε να μας πει…

Ξεκινώντας, θα θέλαμε να μάθουμε την ιστορία σου… Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με το ποδόσφαιρο και γενικότερα με τον αθλητισμό;

«Η πρώτη μου επαφή με το ποδόσφαιρο ήταν όταν ήμουν 6 ετών, παίζοντας ανελλιπώς στις αλάνες της γειτονιάς μου. Αρχικά, εντάχθηκα σε ακαδημία αγοριών και έπειτα όλα πήραν τον δρόμο τους».

Πως προέκυψε η ενασχόληση σου; Τι σου έκανε το «κλικ» για να ξεκινήσεις; 

«Το ωραίο θέαμα! Όταν ήμουν μικρή έβλεπα μεγάλους παίκτες να βάζουν γκολ και να κάνουν όμορφα πράγματα στο γήπεδο και ήθελα να το κάνω και εγώ. Φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η επιρροή των αδερφών μου, οι οποίοι και εκείνοι έπαιζαν και ασχολούταν με το ποδόσφαιρο».

Ποια ήταν τα συναισθήματα σου όταν αναδείχθηκες ως η κορυφαία Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια; Σε ποιον αφιερώνεις αυτήν την επιτυχία;

«Ένιωσα τεράστια τιμή και χαρά, τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα. Την συγκεκριμένη επιτυχία την έχω αφιερώσει στην οικογένεια μου και στον Θεό,  που είναι πάντα δίπλα μου και στηρίζουν κάθε επιλογή μου».

Τι σημαίνει για εσένα ο ΠΑΟΚ;

«Έχω αποκτήσει παρά πολλές και σημαντικές εμπειρίες τα τελευταία τρία χρόνια που αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ και ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι στέκονται πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν ενεργά σε όλα τα βήματα μου».

Μιλώντας γενικότερα για το επίπεδο του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου, τι θα ήθελες ιδανικά να αλλάξεις εάν είχες τη δυνατότητα;

«Αν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω κάτι, αυτό θα ήταν οι εγκαταστάσεις και τα γήπεδα στα οποία αγωνίζομαστε. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν οι ίδιες παροχές συγκριτικά με τους άντρες. Μακάρι στο σύντομο μέλλον να αποκτήσουμε αυτά που χρειαζόμαστε ως επαγγελματίες…

Παρόλα αυτά, το επίπεδο και ο ανταγωνισμός του φετινού πρωταθλήματος έχουν αναπτυχθεί κατακόρυφα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, πιστεύω θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια!»

Πως αντιλαμβάνεσαι την αντιμετώπιση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε τεράστιες αλλαγές προς το καλύτερο. Το γυναικείο ποδόσφαιρο αναπτύσσεται ραγδαία όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα αυτής της εξέλιξης είναι το γεγονός πως όταν αγωνιστήκαμε με την Εθνική Ελλάδος για το Nation’s League στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο Ηράκλειο, ο κόσμος “αγκάλιασε” σημαντικά την προσπάθεια μας, γεμίζοντας το γήπεδο!»

Πως ένιωσες όταν έκανες το ντεμπούτο σου με την Εθνική Ελλάδος; 

«Ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Από μικρή ήθελα να παίξω στην εθνική ομάδα και να προσφέρω τα μέγιστα σε αυτή. Θεωρώ πως οι κόποι και οι θυσίες όλων αυτών των χρόνων ανταμείφθηκαν. Τέλος, ήμουν χαρούμενη που θα ήμουν συμπαίκτρια με αθλήτριες, που μέχρι τότε τις έβλεπα από το διαδίκτυο».

Παράλληλα με την ενασχόληση σου με το ποδόσφαιρο, σπουδάζεις στο ΤΕΦΑΑ. Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να συνδυάσει δύο τόσο βαρυσήμαντες υποχρεώσεις στην καθημερινότητα του;

«Ένας τέτοιος συνδυασμός είναι δύσκολος για οποιονδήποτε αθλητή. Το πρόγραμμα τις περισσότερες φορές είναι αρκετά πιεστικό, όμως με πείσμα και θέληση, όλα είναι εφικτά».

Τέλος, ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

«Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς και να προσφέρω στην ομάδα μου. Αν μιλήσουμε γενικότερα, στόχος μου είναι να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο!»