Αρχική Παναιτωλικός Πάρτι… παραμονής στην Τρίπολη για τον Παναιτωλικό!

Πάρτι… παραμονής στην Τρίπολη για τον Παναιτωλικό!

Ο Παναιτωλικός μετά την Κηφισιά εκτός έδρας νίκησε και τον Αστέρα στην Τρίπολη με 2-0. Κορυφαίος των νικητών, που παρέμειναν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ο Σέρχιο Ντίας με ένα γκολ και μια ασίστ.

Mε τον Παραγουανό Σέρχιο Ντίας …μπροστάρη ο Παναιτωλικός πέτυχε δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη: μετά το 1-0 στην Καισαριανή με την Κηφισιά (την οποία υποσκέλισε) ήρθε και το 2-0 επί του (εξασφαλισμένου) Αστέρα στην Τρίπολη!

Αποτέλεσμα που όχι μόνο κράτησε τα «καναρίνια» (του Γιάννη Πετκάκη) πάνω από την επικίνδυνη ζώνη αλλά τα έκανε να… πετάξουν πάνω από τον Bόλο απομακρύνοντας τα από τον υποβιβασμό.

Aπέναντι σε μια ομάδα που δεν …καιγόταν, οι φιλοξενούμενοι με το κίνητρο της επιβίωσης να δίνει ώθηση και παίζοντας συνδυαστικό ποδόσφαιρο ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα έχοντας πριν το 10λεπτο τρεις ευκαιρίες με σουτ των Λομόνακο και Ντίνας (δις).

Tα 2/3 των οποίων εξουδετέρωσε ο Τσιτφτής.

Την ίδια στιγμή με «γιόμες» και «στημένα» έψαχναν οι Αρκάδες ν’ αναπτυχθούν με τον Τσάβες να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ τακούνι του Ατιένθα, μετά το φάουλ του Μπαρτόλο (22′).

Η υπεροχή των Στερεοελλαδιτών καρποφόρησε στο 31′ όταν από σέντρα του Τορεχόν, από αριστερά και παρεμβολή του Χουάνπι έγινε… ασίστ στο δεύτερο δοκάρι για τον κορυφαίο του γηπέδου Σέρχιο Ντίας που με ψύχραιμο δεξί διαγώνιο σουτ ανοίξε το σκορ.

Στην επανάληψη κάτι προσπάθησαν να κάνουν περισσότερο οι παίκτες του Ράσταβατς, αλλά εν απειλούσαν. Αντίθετα στην κόντρα ο Παναιτωλικός ήταν …φωτιά

Έτσι στο 67′ ο νεοεισελθών (προ 4λεπτου) Ζοάο Πέδρο έκανε το 0-2 από τρομερή πάσα του Ντίας.

Ο δημιουργός λίγο μετά προσπάθησε με λόμπα από τα 3/4 του γηπέδου να …κρέμασει τον Τσιφτσή και τα υπόλοιπα ανέλαβε ο Τσάβες σταματώντας μονοκόμματο σουτ του Άλβαρες σέντρα του Ρεγκίς.

Όλα αυτά προς τέρψιν των εκδρομέων του που κέρδισαν… άνετα την μάχη της εξέδρας.

Αντίθετα δεν χάρηκαν καθόλου για το αποτελέσμα στα Ιωάννινα αφού προσυπέγραψε τον μαθηματικό υποβιβασμό του ΠΑΣ

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός – 0-2

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Σκόρερ: 31’ Ντίας, 67′ Ζοάο Πέδρο.

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)

Κίτρινες κάρτεςΛύρατζης (28’’)

Κόκκινες κάρτες: –

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής – Λύρατζης (88’ Γκαρσία), Πίτσου, Καστάνιο, Χουχούμης (63’ Άλβαρες) – Γιαμπλόνσκι, Γκος (81’ Αλάγκμπε) – Παλάσιος (63’ Ζούγκλης), Μπαρτόλο (46’ Μάντζης), Ρεγκίς – Μιριτέλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης):Τσάβες – Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής (82’ Μπρούνο Ντουάρτε), Ταμπίτζε, Τορεχόν – Λιάβας (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρες (82’ Τσιγγάρας), Χουάνπι – Λομόνακο (63’ Ζοάο Πέδρο), Ντίαζ.

}
error: Content is protected !!