Στο Αγρίνιο, στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας ποδοσφαίρου «Άτλαντες Αγρινίου», στο Δοκίμι, στις 30 Απριλίου και 1η Μαΐου θα διεξαχθεί το τουρνουά ποδοσφαίρου 1st Spring Tournament.

Θα συμμετέχουν ομάδες παιδιών ηλικίας 12 έως 14 ετών.

Το τουρνουά θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στηρίζοντας τον σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» καθώς και το ΚΔΑΠ μεα Συμβαδίζω.

Στον τελικό του τουρνουά θα συμμετάσχει το αθλητικό σωματείο ΘΟΑΣ Αγρινίου με 2 τμήματα χορού- ενόργανης γυμναστικής (κορίτσια 10 ως 15 ετών) και θα αναδειχθεί και η σύγχρονη διασύνδεση αθλητισμού και ρομποτικής/ τεχνητής νοημοσύνης μέσω του ερευνητικού ινστιτούτου Makerlab, μέσα από την εμφάνιση ενός τετράποδου ρομπότ σκύλου που φέρει βραχίονα στην πλάτη του, που θα σημάνει την έναρξη του αγώνα.

«Θα είναι στιγμή μοναδική για το ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε ηλικίας, καθώς δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο ξανά», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Συμμετέχουν οι ομάδες: Ολυμπιακός Πειραιώς, ΠΑΣ Γιάννινα, Άτλαντες Αγρινίου, Α.Ε. Σελλάδων, Ανατολή Ιωαννίνων, Άτλας Πατρών, Ιόνιος Athletic Club, Α.Ο. Ρηγανά

https://www.agriniopress.gr