Η ήττα του Βόλου από τον ΟΦΗ και οι νίκες των Παναιτωλικού και Κηφισιάς εις βάρος των Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου αντίστοιχα άλλαξε και πάλι τις… ισορροπίες όσον αφορά την υπόθεση παραμονής στην Stoiximan Super League.

 

«Ελαφρύ» προβάδισμα παραμονής για Παναιτωλικό

Τα «καναρίνια» βρίσκονται στην 11η θέση με 30 βαθμούς και στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για το τέλος αν πάρει 4 πόντους θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας υποδέχεται το Σάββατο (27/4, 20:00) τον «αδιάφορο» βαθμολογικά Ατρόμητο, ενώ στο φινάλε φιλοξενείται στην Κρήτη από τον ΟΦΗ (11/5, 20:00). Σε αυτά τα δύο ματς κρίνεται όλη η χρονιά του συνόλου του Γιάννη Πετράκη.

Το πρόγραμμα του Παναιτωλικού

  • Παναιτωλικός – Ατρόμητος
  • ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Ορίζει την τύχη του ο Βόλος

Ο Βόλος βρίσκεται στη 12η θέση με 29 πόντους και απέχει μόλις έναν βαθμό από την Κηφισιά, ωστόσο η ομάδα της Μαγνησίας κρατάει την τύχη στα… χέρια της. Το σύνολο του Χρήστου Κόντη φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων στην Κρήτη και η ήττα από τους Ομιλήτες «έμπλεξε» τα πράγματα.

Στις δύο εναπομέινασες αγωνιστικές οι «κυανέρυθροι» θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον Πανσερραϊκό (27/4, 20:00) και στο τέλος των playouts θα ταξιδέψει στην Ήπειρο για το παιχνίδι με τον υποβιβασμένο ΠΑΣ Γιάννινα (11/5, 20:00),

Το πρόγραμμα του Βόλου

  • Βόλος – Πανσερραϊκός
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος

Η ανατροπή στο Περιστέρι σήμανε την… αντεπίθεση

Η Κηφισιά βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση ανάμεσα στους διεκδικητές της παραμονής, μιας και είναι στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς. Η ομάδα των βορείων προαστίων μετά την ανατροπή και τη νίκη επί του Ατρόμητου έχει ανεβασμένη ψυχολογία.

Το σύνολο του Κώστα Μπράτσου ελπίζει σε… στραβοπατήματα των αντιπάλων του με σκοπό να μείνει και για δεύτερη χρονιά στην Stoiximan Super League. Στα δύο παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση των playouts η Κηφισιά θα αντιμετωπίσει εντός τον ΠΑΣ Γιάννινα (27/4, 20:00) κι εκτός τον Πανσερραϊκό (11/5, 20:00)

Το πρόγραμμα της Κηφισιάς

  • Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα
  • Πανσερραϊκός – Κηφισιά

Τι γίνεται αν η Κηφισιά περάσει πάνω από Παναιτωλικό και Βόλο

Σε περίπτωση που η ομάδα του Κώστα Μπράτσου καταφέρει και περάσει βαθμολογικά Παναιτωλικό και Βόλο και οι δύο τελευταίοι ισοβαθμήσουν τα «καναρίνια» θα παραμείνουν στην κατηγορία. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας υπερτερεί στη διαφορά των τερμάτων με 3-2, καθώς στις αναμετρήσεις με την ομάδα της Μαγνησίας μετρά 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

«Χάνεται» στις ισοβαθμίες με τους άλλους δύο η Κηφισιά

Ένα από τα σενάρια που είναι αρκετά δύσκολο να συμβεί, αλλά όχι ακατόρθώτο είναι να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Παναιτωλικού, Βόλου και Κηφισιάς. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, η ομάδα των βορείων προαστίων δεν υπερτερεί σε καμία από αυτές, καθώς έχει ηττηθεί 2 φορές από τους συνδιεκδικητές της παραμονής.

Με λίγα λόγια σε οποιαδήποτε ισοβαθμία της Κηφισιάς με Παναιτωλικό ή Βόλο το σύνολο του Κώστα Μπράτσου θα οδηγηθεί στη Super League 2.

Το… σενάριο που υποβιβάζει ΟΦΗ ή Ατρόμητο στη Super League 2

Ο ΟΦΗ πολύ δύσκολα θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία, καθώς απέχει 6 πόντους από την 13η θέση που βρίσκεται η Κηφισιά, με τους Κρητικούς να έχουν συγκεντρώσει 34 βαθμούς. Για να πραγματοποιηθεί το αρκετά «ακραίο» σενάριο θα πρέπει οι Κρητικοί και οι Περιστεριώτες να ηττηθούν και στα 2 ματς και η Κηφισιά να κάνει το 2/2 με ΠΑΣ και Πανσερραϊκό.

Το σύνολο του Κώστα Μπράτσου σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας υπερτερεί των αντιπάλων του, καθώς μετρά από δύο νίκες με κάθε ομάδα. Στο σενάριο αυτό θα μετρήσει η θέση στην κανονική διάρεια του πρωταθλήματος, μιας και Ατρόμητος και ΟΦΗ έχουν 3 ισοπαλίες. Οι Περιστεριώτες είχαν τερματίσει στην 8η θέση, ενώ οι Κρητικοί στην 10η, κάτι που σημαίνει ότι ο σύλλογος του Ηρακλείου θα οδηγηθεί στη Super League 2.

Σε περίπτωση που υπάρξει διπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε ΟΦΗ και Κηφισιά, τότε οι Κρητικοί θα υποβιβαστούν, καθώς ο σύλλογος των βορείων προαστίων σε 3 αναμετρήσεις έχει επικρατήσει 1 φορά και δύο παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλα.

* Ο Αστέρας Τρίπολης δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Κηφισιά υπερτερεί στα τέρματα με 7-6, μετρώντας 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα κόντρα στην ομάδα των βορείων προαστίων.

Το πρόγραμμα του Ατρόμητου

  • Παναιτωλικός – Ατρόμητος
  • Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης

Το πρόγραμμα του ΟΦΗ

  • Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ
  • ΟΦΗ – Παναιτωλικός