Τον μάθαμε στα μέρη μας χρόνια πριν. Έκανε τη διαφορά με τον Παναιτωλικό ο Λούκας Βιγιαφάνιες και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε.

Δύο θητείες έκανε στους «πράσινους» πριν κατηφορίσει στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ. Μετά το Κύπελλο του 2022 με το «τριφύλλι» ο Αργεντινός αναζητούσε μία ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό και θα είναι σημαντικός. Κατάφερε να βρει και τα δύο.

«Έγραψε» χιλιόμετρα φέτος με τον ΑΠΟΕΛ (38 ματς, πάνω από 2.000 λεπτά). Ήταν από τους στυλοβάτες αυτής της πολύ καλής ομάδας που έφτασε στο φινάλε να πάρει το πρωτάθλημα. Μόνο που μετά τον τίτλο με το club, το νέο αφεντικό του πάγκου δεν τον κράτησε.

Ο Νταβίδ Γκαγιέγο θέλει πιο αθλητικό profile στο Νο10! Αυτός ήταν και ο λόγος που έκρινε πως ο κύκλος του «Βίγια» έχει κλείσει.

Αφήστε που τον επόμενο Οκτώβριο γίνεται 33 ετών ο Αργεντινός. Εξ ου και η πρόταση με 50% μείωση αποδοχών από το club. Ο Βιγιαφάνιες πλέον είναι FREE agent!

Με τέτοια σεζόν είναι λογικό να υπάρχουν ομάδες της Super League 1 που να τσεκάρουν την περίπτωσή του. Μάλλον, όμως, δεν ήρθε ακόμη η στιγμή για να γυρίσει στα μέρη μας. Η σκέψη για Ελλάδα μακριά από το Big-5 φαντάζει ουτοπία. Γι’ αυτό και οι πιθανότητες παραμονής του στην Κύπρο δεν είναι λίγες.