Τη Δευτέρα 17/6,  Σταύρος Μάνταλος έστειλε την κάτωθι επιστολή στην ΕΠΟ και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Τάκη Μπαλτάκο:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να με εξαιρέσετε από τη σημερινή συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου μου για ένα μήνα καθώς σας κάνω γνωστό πως μετά τη λήξη του συμβολαίου μου (30/6) δεν επιθυμώ να συνεχίσω στη θέση του Αντιπροέδρου της ΚΕΔ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τόσο εσάς, όσο και τα μέλη της Ε.Ε γιατί μου έδωσαν τη δυνατότητα, μέσω της ΚΕΔ, να συμμετέχω στα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των 2 τελευταίων ετών.

Θα παραμείνω στην διάθεση της ΕΠΟ ώστε όταν και αν χρειαστεί να ενημερώσω/παραδώσω στη νέα επιτροπή διαιτησίας οτιδήποτε μου ζητηθεί».

Είναι ξεκάθαρο ότι τα σενάρια περί πρόθεσης του να βγάλει τους νέους πίνακες διαιτησίας ανήκαν στη σφαίρα της φαντασίας των επικριτών του. Ο Μάνταλος δεν είχε ποτέ τέτοια πρόθεση, ούτε να δημιουργήσει προβλήματα στον επόμενο αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ και τους συνεργάτες του.

Από τη στιγμή που ο Μάκης Γκαγκάτσης ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν τον υπολογίζει για την επόμενη ημέρα στην επιτροπή διαιτησίας πήρε την απόφαση να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι.