Η επίσημη ενημέρωση του Ηρακλή:

«Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ παρουσίασε σήμερα (10/07) κι επίσημα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “ΟΝΟΜΑ”, τον νέο προπονητή της ομάδας μας, Petar Aleksic. Εκτός από τον 55χρονο τεχνικό, παρόντες ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, Bob Mansfield και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Ζήσης Σαρικόπουλος. Στο πάνελ βρέθηκε και ο εκ των συνεργατών του Petar Aleksic, Metodija Beshliovski.

O Bob Mansfield δήλωσε αρχικά: «Πρώτα απ΄ όλα ευχαριστούμε όλους όσοι παραβρίσκονται εδώ σήμερα, αλλά και το ξενοδοχείο “ONOMA” για τη φιλοξενία της σημερινής συνέντευξης τύπου. Το εκτιμούμε ιδιαίτερα.

Όταν ανέλαβα την ομάδα τον Νοέμβριο, έγινε μια μεγάλη αλλαγή, καταρχάς για να σώσουμε την ομάδα και να την βάλουμε στη σωστή κατεύθυνση. Και τώρα που το πετύχαμε αυτό και αρχίσαμε να προχωράμε, είναι η ώρα ο σύλλογος να ακολουθήσει τα χνάρια της ιστορίας του και να τον κάνουμε ξανά σπουδαίο.

Αν έχεις φιλοδοξίες να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, χρειάζεσαι έναν ηγέτη εντός κι εκτός γηπέδου, που θα σε βοηθήσει να το πετύχεις αυτό. Γι’ αυτόν τον λόγο η αναζήτησή μας για τον καινούργιο προπονητή δεν περιορίστηκε μόνο εντός των ελληνικών συνόρων, αλλά ήταν και διεθνής για να βρούμε την κατάλληλη επιλογή, που θα μας οδηγήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε ευλογημένοι, γιατί βρήκαμε αυτό που ψάχναμε. Κάποιον, ο οποίος πρώτα απ’ όλα είναι νικητής. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας. Κάποιος, ο οποίος διαθέτει διεθνή εμπειρία, με τις Εθνικές ομάδες, στο Basketball Champions League και προφανώς κατέκτησε πρωταθλήματα και κύπελλα με τη Fribourg.

Και το πιο σημαντικό, κάποιος, ο οποίος μοιράζεται το ίδιο όραμα με μας, την ίδια κουλτούρα και την ίδια διάθεση για δουλειά. Και να διδάσκει, όταν κοουτσάρει κι αυτό είναι κάτι που το έχει ο Petar στον μέγιστο βαθμό. Και για όλα αυτά ο Petar Aleksic είναι ο καινούργιος μας προπονητής. Θα ήθελα να τον καλωσορίσω στην οικογένεια του ΗΡΑΚΛΗ, όπως και έναν εκ των συνεργατών του, τον Metodija Beshliovski, που βρίσκεται σήμερα μαζί μας».

Για το αν υπάρχουν σκέψεις αύξησης της χωρητικότητας του Ιβανώφειου, σε περίπτωση ανόδου στην Basket League, είπε: «Καταρχάς αυτό που ζήσαμε πέρυσι μας ζέστανε την καρδιά και είμαι ευγνώμων, γιατί ο μόνος που λόγος που καταφέραμε να γυρίσουμε την κατάσταση, δεν ήταν εξαιτίας μου ή εξαιτίας του επιτελείου, ήταν εξαιτίας όλων. Και όλοι πίστεψαν. Όταν όλοι πιστεύουν, μπορεί να αλλάξει η κουλτούρα ολόκληρου του κλαμπ. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Για το παρόν και το μέλλον τώρα. Έχουμε ένα γήπεδο, που είναι μονίμως γεμάτο και φιλάθλους που υποστηρίζουν την ομάδα. Θέλουμε το εισιτήριο του αγώνα του ΗΡΑΚΛΗ να είναι από τα πιο περιζήτητα στην πόλη. Αν πετύχουμε αυτό τον στόχο, μπορούμε να προχωρήσουμε και υπάρχουν πλάνα για καινούργιο γήπεδο, σε συνεργασία με τον Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ. Θέλουμε να γίνει το Ιβανώφειο το γήπεδο, που θα δυσκολεύεται περισσότερο κάποιος να βρει εισιτήριο.

Από κει και πέρα θέλουμε να κάνουμε βελτιώσεις στο υπάρχον γήπεδο. Είναι κάτι που το περιγράφω σε Αμερικανούς επενδυτές. Ότι το Ιβανώφειο είναι κάτι το ξεχωριστό, λόγω της ατμόσφαιρας, που δημιουργούν οι φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ. Όταν είναι γεμάτο, τα συναισθήματα είναι ιδιαίτερα και σου προκαλεί ανατριχίλα. Πρέπει να προσέξουμε αυτό που έχουμε.

Κάνουμε πολλές εργασίες ανακαίνισης στα γραφεία, σε άλλους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, στον φωτισμό, στα αποδυτήρια, σε συνεργασία με τον Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα του “σπιτιού”, που έχουμε τώρα και μετά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλύτερο μέλλον της ομάδας, σε ό,τι αφορά το γήπεδο, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα».

Για το θέμα της απόκτησης των μετοχών από την πλευρά του και το πλάνο που έχει στο μυαλό του για την ομάδα: «Απαιτούνται κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, διότι είμαι Αμερικανός πολίτης και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθούν αυτές. Δεν υπάρχει φόβος ή ανησυχία γι’ αυτό.

Είναι λανθασμένη η προσέγγιση να βλέπεις τι έγινε στο παρελθόν, ποια ήταν τα σωστά και ποια τα λάθη. Από την πρώτη μέρα, που ήρθα εδώ η πρώτη μου σκέψη είναι ότι είμαι ένας υπηρέτης του κλαμπ. Δουλεύω για το κλαμπ, το οποίο υπήρχε πριν από μένα και θα υπάρχει, μετά από μένα. Ο στόχος είναι να γίνει ο ΗΡΑΚΛΗΣ όσο μεγαλύτερος γίνεται, κάτι το οποίο κάνουμε και τα αποτελέσματα να μιλούν από μόνα τους. Είναι φυσιολογικό να θέλεις να ανταμειφθείς, αλλά υπηρετώ το κλαμπ κι αυτή είναι η προσέγγιση μου».

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος επεσήμανε: «Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο “ONOMA” για τη φιλοξενία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Δεν είναι μόνο η παρουσίαση του νέου μας προπονητή, ουσιαστικά είναι τι έρχεται στο μέλλον, ποιο είναι το πλάνο, ποιο είναι το πρότζεκτ αυτής της ομάδας. Και είναι κάτι, που το αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη αισιοδοξία. Από χθες (09/07) βρίσκεται εδώ ο καινούργιος μας προπονητής για να αναλύσουμε και πιο συγκεκριμένα κάποια πράγματα, όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας και να μπουν οι βάσεις, που πρέπει. Πραγματικά είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι γι’ αυτά, που έπονται.

Μαζί μας βρίσκεται και ο κύριος Bob Mansfield, για να υποδεχθούμε τον προπονητή μας, όπως πρέπει και είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί φέρνοντας τον κόουτς Aleksic εδώ, δείχνουμε ουσιαστικά ποιες είναι οι προθέσεις αυτής της ομάδας, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για το μέλλον, καθώς έγινε μεγάλη προσπάθεια και δεν κρύβουμε τη χαρά μας και τον ενθουσιασμό μας για το πως θα κινηθεί η ομάδα από δω και πέρα».

Ο Petar Aleksic τόνισε από την πλευρά του, παίρνοντας τον λόγο: «Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ. Τους τελευταίους δύο μήνες συζητούσα ουσιαστικά με τον κ. Mansfield και τις τελευταίες βδομάδες με τον Ζήση Σαρικόπουλο. Μου έθεσαν όλα τα ζητήματα επί τάπητος και διαπίστωσα ότι η κατάσταση σε αυτόν τον θρυλικό σύλλογο είναι πολύ σοβαρή και κάτι ξεχωριστό δημιουργείται εδώ. Το κίνητρό μου είναι να ξεκινήσω από τα χαμηλά και να κάνουμε το κλαμπ μεγάλο, όπως ήταν. Να ανταγωνίζεται τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες.

Όταν είδα πως έχει η κατάσταση, πήρα σχετικά εύκολα την απόφαση, έστω κι αν ήξερα ότι η ομάδα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία. Όλα τα πράγματα γύρω από την ομάδα και το πως λειτουργεί, μου δημιούργησαν το κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Θέλουμε όλοι μαζί να χτίσουμε κάτι που θα μείνει για τις επόμενες γενιές. Να δημιουργήσουμε παίκτες, όπως έχει κάνει ο ΗΡΑΚΛΗΣ στο παρελθόν, με τον Χατζηβρέττα, τον Διαμαντίδη, τον Παπαδόπουλο και άλλους. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Να πάμε βήμα-βήμα και να χτίσουμε την κουλτούρα και την ταυτότητα της ομάδας. Για να τα κάνουμε όλα αυτά, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να πορευτούμε βήμα-βήμα. Είναι πολύ σημαντικό για μας να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους καλύτερους και να βάλουμε τις βάσεις για να επιστρέψουμε στην κορυφαία κατηγορία. Και θα πρέπει να κάνουμε όλοι θυσίες για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Για το πλάνο του για τη νέα σεζόν, υποστήριξε: «Το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να βρει ο ΗΡΑΚΛΗΣ την ταυτότητά του. Θα πρέπει να δούμε πως θα πλαισιώσουμε τον ελληνικό κορμό. Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθούμε στο πιο υψηλό επίπεδο, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να το πετύχουμε.

Ο βασικός μου στόχος είναι να διδάξω στους παίκτες πως κερδίζουν τα παιχνίδια. Την περυσινή σεζόν η ομάδα έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο. Έβλεπα το πρωί τον τελευταίο αγώνα με τον Πανιώνιο και είδα με απογοήτευση την ομάδα να γνωρίζει την ήττα. Θα πρέπει να χτίσουμε την ομάδα και βήμα-βήμα να προσπαθήσουμε να αποκτήσουν οι παίκτες την νοοτροπία νικητή. Θα είναι δύσκολο, γιατί θα πρέπει όλοι να κάνουν θυσίες. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να γίνει ο ΗΡΑΚΛΗΣ ομάδα, που θα κερδίζει».

Για το στυλ παιχνιδιού που θα έχει ο ΗΡΑΚΛΗΣ, υπογράμμισε: «Θα είμαστε μια ομάδα, που θα παίζει επιθετικά στην άμυνα. Θα πιέζουμε πολύ στην μπάλα και θα προσπαθούμε να οδηγούμε τον αντίπαλο σε κακές αποφάσεις για να πετυχαίνουμε πόντους στο transition παιχνίδι, σε αιφνιδιασμούς. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε υπομονή, όταν δεν θα μπορούμε να σκοράρουμε εύκολους πόντους. Από την άλλη πλευρά, θα παίζουμε δυνατά, ειδικά κοντά στο καλάθι. Επιθετικά θέλω να δώσω στους παίκτες ελευθερία, αλλά πάντα πειθαρχημένα».

Για τη δεδομένη στήριξη του κόσμου, ανέφερε: «Είναι κάτι που εκτιμώ και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε. Εμείς, παίκτες και προπονητές θα πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση για να χρησιμοποιήσουμε σωστά την στήριξη του κόσμου. Να είμαστε ήρεμοι, να έχουμε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία των ματς, για να παίρνουμε σωστές αποφάσεις στη διάρκειά τους και να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας, κερδίζοντας τους αγώνες».//ΔΜ


ertsports.gr