Ο τεχνικός του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ηρακλής.

 

Για τη δύσκολη αναμέτρηση στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, έκανε λόγο ο προπονητής του «Γηραιού», ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο που πρέπει να παίξει ο Ηρακλής, ώστε να φύγει αλώβητος από ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι.

 

-Κόουτς, ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι περιμένει τον Ηρακλή την Κυριακή, καθώς αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό εκτός έδρας.

 

Όντως, πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο και δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας, αφού βρίσκουμε απέναντί μας έναν καλό αντίπαλο, όπως ο Παναιτωλικός, ο οποίος μάλιστα «καίγεται» για βαθμούς και είναι λογικό να θέλει να τους βρει στην έδρα του. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά και έξυπνα το παιχνίδι, για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

 

-Το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός βρίσκεται στα «χαμηλά στρώματα» της βαθμολογίας, τον κάνουν ακόμη πιο υπολογίσιμο;

 

Κοιτάξτε, καμία ομάδα δεν είναι «εύκολη» στο πρωτάθλημα. Για να κερδίσεις χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ, να παίξεις καλά, να δώσεις το 100% των δυνάμεών σου. Κάτι τέτοιο θέλουμε να κάνουμε και την Κυριακή. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

 

-Ο Παναιτωλικός, παρουσιάζει μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Άλλες φορές παίζει καλά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η απόδοσή του κυμαίνεται σε μετριότατα επίπεδα.

 

Έτσι ακριβώς είναι, όπως τα λέτε. Βλέπουμε πως ο επόμενος αντίπαλός μας έχει «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή του. Είναι κάτι το οποίο το είδαμε στο πρόσφατο εντός έδρας παιχνίδι του με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Παρά το ισόπαλο 0-0, δεν είχαν καλή απόδοση και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Με τον Ολυμπιακό όμως στον Πειραιά, έβγαλε μία αντίδραση, παρουσίασε πολύ καλύτερο πρόσωπο.

 

-Πού θα κριθεί ο αγώνας; Πώς πρέπει να παρουσιαστεί ο Ηρακλής για να πάρει το παιχνίδι;

 

Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αυτό ζητάω κάθε φορά απ’ τους παίκτες μου, αυτό κάνουμε πάντα. Δεν θα πρέπει να βλέπουμε τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μας, αλλά τι θα κάνουμε εμείς ώστε να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση. Στόχος μας είναι φυσικά οι 3 βαθμοί. Θέλουμε τη νίκη για να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο ο πρώτος γύρος για μας.

 

-Δυστυχώς για την ομάδα, θα υπάρχουν 2 πολύ σημαντικές απουσίες, αυτές των Μπουκουβάλα και Σαραμαντά, των δύο βασικών μπακ. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε αυτόν τον «πονοκέφαλο»;

 

Και τα δύο παιδιά που αναφέρατε, είναι από τα βασικά μας στελέχη και θα έλεγα ότι είναι ένα πρόβλημα για μας η μη συμμετοχή τους στο κυριακάτικο παιχνίδι. Όμως, γι’ αυτό είμαστε ομάδα, γι’ αυτό υπάρχει το βάθος στο έμψυχο δυναμικό μας, για να αντιμετωπίζουμε ανάλογες δύσκολες καταστάσεις και να λύνουμε το όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται. Ελπίζω πως τα 2 παιδιά που θα αντικαταστήσουν τους δύο απόντες, να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Πρέπει να δουλέψουν πολύ και να προσπαθήσουν για το καλό της ομάδας μας.

 

-Τι σας «ανησυχεί» από τον προσεχή σας αντίπαλο; Πώς θα τον «χτυπήσετε» με στόχο τη νίκη;

 

Όπως τονίζω πολλές φορές, ένας αγώνας κρίνεται στην τακτική που θα έχουν οι ομάδες. Αν καταφέρουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας, θα έχουμε το «πάνω χέρι». Από την άλλη, κοιτάζουμε να σταματήσουμε τα όποια πλεονεκτήματα διαθέτει ο αντίπαλος, και να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο βαθμό τα μειονεκτήματά του. Ο Παναιτωλικός έχει στα άκρα 2 πολύ γρήγορους παίκτες, οι οποίοι είναι πολύ επικίνδυνοι και δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Δουλειά μας, να τους σταματήσουμε.