Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου το βράδυ η πρώτη -μετά τις γιορτές- εκπαιδευτική συγκέντρωση για το 2016, στα γραφεία του ‪#‎Συνδέσμου‬ ‪#‎Διαιτητών_Ποδοσφαίρου_Ν_Αιτωλοακαρνανίας‬.

Η επιτροπή διαιτησίας, Νικολέτας, Καψάλης, Κωνσταντίνου (ΕΔ/ΕΠΣΝΑ) αφού μοίρασε τις καθιερωμένες ευχές για την νέα χρονιά που μόλις πριν λίγες μέρες ξεκίνησε, προχώρησε σε κάποιες επισημάνσεις και οδηγίες προς τα μέλη μας ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΝΑ.

Πρεμιέρα στις διδασκαλίες για το 2016, έκανε το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΝΑ και εκπαιδευτής 2ης κατηγορίας κ. Γιώργος Κωνσταντίνου.
Ο νεαρός εκπαιδευτής ανέπτυξε το θέμα έλεγχος (control) αγώνα, το οποίο πραγματεύεται τους τρόπους με τους οποίους καλείται η διαιτητική ομάδα σε συνεργασία, να διαχειριστεί διάφορα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Ο κ. Κωνσταντίνου με ιδιαίτερα γλαφυρό και παραστατικό τρόπο κάνοντας χρήση video clip τα οποία αποστέλλονται από την UEFA για εκπαίδευση, κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, λύνοντας ταυτόχρονα εν τη γενέσει τους τις όποιες απορίες.

Η διδασκαλία έγινε με την μορφή διαλόγου, καθώς ο εκπαιδευτής επέλεγε για προβολή μία φάση με το συμβάν και την απόφαση αντίστοιχα του διαιτητή, και κατόπιν επέλεγε έναν διαιτητή από το ακροατήριο να σχολιάσει την απόφαση της διαιτητικής ομάδας.

Ο κ. Κωνσταντίνου κατάφερε για μία ακόμη φορά να κλέψει τις εντυπώσεις, καθώς ήταν αρκετά παραστατικός και μεταδοτικός στο μάθημά του, προσθέτοντας πολύτιμες γνώσεις στο οπλοστάσιο των Αιτωλοακαρνάνων διαιτητών, και δίκαια στο τέλος απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων.

● Όπως σχετικά ενημέρωσε το σώμα ο πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΝΑ, κ. Βασίλης Νικολέτας, όσοι διαιτητές επιθυμούν να παρακολουθούν τα εντός έδρας παιχνίδια της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, θα πρέπει αρχικά να επικοινωνήσουν μαζί του για να δώσουν ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ ώστε να δημιουργηθεί ένας μόνιμος κατάλογος και εν συνεχεία να εκδίδονται οι αντίστοιχες προσκλήσεις.

Συμμετοχή θα μπορούν να δηλώνουν οι διαιτητές αυστηρά ΜΕΤΑ την ανακοίνωση των ορισμών για τα τοπικά πρωταθλήματα και μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, επικοινωνώντας είτε με τηλεφωνική κλήση είτε με γραπτό μήνυμα, με τον κ. Νικολέτα.

●● Στην εκπαιδευτική μας συγκέντρωση παραβρέθηκε και η νεαρή Μεσολογγίτισα συνάδελφος Κωνσταντίνα Μαρκουτσά, η οποία πριν λίγο μόλις καιρό “κρέμασε” τα ποδοσφαιρικά της παπούτσια -αγωνιζόταν με ιδιαίτερη επιτυχία στο Μεσολόγγι 2008- για να ασχοληθεί ενεργά με την διαιτησία.
Λόγω των σπουδών της στην Πάτρα, ανήκει προσωρινά στην ΕΠΣ Ν. ΑΧΑΐΑΣ, με την προοπτική να ενταχθεί στην οικογένεια της Αιτωλοακαρνάνικης διαιτησίας με την απόκτηση του πτυχίου της.

‪#‎ΒΑΣΙΛΗΣ_ΛΙΟΝΑΣ‬
( Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Σ.Δ.Π.Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ)