Η γνώμη μου για τον Λούκας Βιγιαφάνιες συμβαδίζει με την άποψη που έχουν όλοι, δηλαδή αυτή την στιγμή είναι ένα από τα κορυφαία πλάγια χαφ στην Σούπερ Λίγκα.  Είναι στην κατάλληλη ηλικία για να καλλιεργήσει ακόμη το πλούσιο ταλέντο του. Είναι πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής. Έχει τρομερή αντίληψη και συνδυάζει ταχύτητα και τεχνική κατάρτιση, με έναν μοναδικό τρόπο. Πολύ δύσκολο να βρεις τέτοια χαρίσματα σε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας.

Θυμηθείτε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τι έπαθε  εκείνος ο …….καημένος Γερμανός δεξιός οπισθοφύλακας  των γηπεδούχων. Θα τον θυμάται σε όλη του την ζωή…..

Η έλευση του Βιγιαφάνιες  στο Αγρίνιο είναι τιμή για τον Παναιτωλικό και για το πρωτάθλημα της  Σούπερ Λίγκας  συνολικά. Προσφέρει πολλά με την κλάση του και να αναγκάζει όλους να ασχολούνται με την ομάδα της πόλης μας. Ουδείς ξέρει αν την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στον Παναιτωλικό, ή θα επιστρέψει στην Αργεντινή, όπου αρκετοί σύλλογοι θα τον ήθελαν. Ένα είναι πάντως βέβαιο. Όποτε αποφασίσει να φύγει από τον Παναιτωλικό θα αφήσει πίσω μόνο φίλους. Και φυσικά υπέροχες αναμνήσεις στους φιλάθλους του Παναιτωλικού, στους φίλους του ποδοσφαίρου που ευτύχησαν να τον δουν στο γήπεδο ένα τόσο σημαντικό αθλητή και άνθρωπο. Και σίγουρα για φέτος τουλάχιστον έχει πολλά να προσφέρει ακόμη.

Αυτό που έλεγαν πολύ στην πατρίδα του πριν περάσει τον ατλαντικό είναι ότι ο Βιγιαφάνιες δεν είναι ένας απλός παίχτης. Δεν θέλει να έχει μέσα στο γήπεδο τον ρόλο του παίχτη- εργαλείου , που θα μπει να βοηθήσει την ομάδα , θα βάλει γκολ και μείνει εκεί. Ο Βιγιαφάνιες  , από ότι έχουμε δει στα παιχνίδια τα οποία αγωνίσθηκε είναι άλλη αίσθηση, όσο αφορά την γενικότερη συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο. Όπως λένε χαρακτηριστικά στο ποδόσφαιρο <βράζει το αίμα του>. Πάντως αρκετοί είναι αυτοί που στο πρόσωπό του  βλέπουν τον νέο ηγέτη του Παναιτωλικού , το παίκτη που μπορεί να γίνει ο νέος αρχηγός , ο πρώτος σκόρερ της ομάδας  στο μέλλον , και εφόσον βέβαια αυτός θα παραμείνει στο Αγρίνιο.

Απελευθερώνει τους συμπαίχτες του , και προσφέρει μια έξτρα δύναμη στην επιθετική γραμμή της ομάδας.  Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα. Δεν θέλουμε να τον ματιάσουμε. Στα παιχνίδια που αγωνίσθηκε  έδειξε ένα μέρος των δυνατοτήτων του. Ο Ματζουράκης και οι συνεργάτες του γνωρίζουν ότι έχουν και άλλα να πάρουν από τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Μόνο ο Πόντες τον είχε στον πάγκο!!!!

Το ποιο σημαντικό είναι ότι έχει γίνει απόλυτα συμβατός με την ομάδα. Σοβαρός άψογος και παλικάρι μέσα στο γήπεδο…. Εκείνο όμως που μετράει στα παιχνίδια είναι η ουσία, το γκολ, η ενέργεια που θα ξεσηκώσει την εξέδρα, και αυτό σήμερα στην ομάδα μόνο ο Βιγιαφάνιες  μπορεί να το κάνει…

Γ.Τ.