Ο Βαγγέλης Κιοτζένης θα είναι ο ρέφερι της αναμέτρησης Βέροια-Παναιτωλικός

Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Λάζαρης (Καβάλας). 4ος: Σημαιάκης (Χαλκιδικής)

 

Το βιογραφικό του

Όταν το καλοκαίρι του 2014 ο Βαγγέλης Κιοτζένης έπαιρνε μεταγραφή από την ΕΠΣ Καβάλας για αυτή της Ξάνθης, για λόγους εργασίας μια και διαμένει στην Ξάνθη, όλοι είχαν οι ευελπιστούσαν πως σύντομα η ΕΠΣ Ξάνθης θα αποκτήσει μετά τους Ρωμανό Κοντογιαννίδη και Μιχάλη Ντάκο ξανά διαιτητή στην Super League.

Στα 35 του χρόνια ο Καβαλιώτης διαιτητής της ΕΠΣ Ξάνθης βλέπει τους κόπους του να επιβραβεύονται με την άνοδο στην Super League, μια άνοδο που δίκαια έρχεται για μια από τις κορυφαίες σφυρίχτρες της Football League ειδικά την τελευταία διετία, με τον Κιοτζένη να είναι σταθερά στους κορυφαίους σε ορισμούς και βαθμολογίες των παρατηρητών. Μια άνοδο που φυσιολογικά έρχεται για έναν διαιτητή που έχει τραβήξει τα πάνδεινα, είχε δει το όνομά του να φιγουράρει στις κασέτες και για τον λόγο αυτό είχε μάλιστα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην προσωπική του ζωή και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μάλιστα, με απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας τον Ιανουάριο του 2011, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, με αποτέλεσμα μάλιστα να γίνει από το πουθενά πρωταγωνιστής στα δελτία ειδήσεων των αθηναϊκών καναλιών για αυτόν τον λόγο. Ακόμα, είχε διαταχθεί σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ τον Ιούνιο του 2011, όταν οι κατηγορούμενοι περιορίζονταν σε 68 και είχαν ασκηθεί οι πρώτες διώξεις, του είχε επιβληθεί και η απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Σε διαιτητικό επίπεδο, είχε μπει στο ψυγείο για αρκετό διάστημα από την ΚΕΔ.

Μετά  από όλη αυτήν την μεγάλη περιπέτεια, έρχεται ωστόσο εν έτη 2015, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά, η πρόταση του εισαγγελέα Πούλιου που τον απαλλάσσει από όλες τις κατηγορίες. Είχε φυσικά πιο πριν απαλλαχθεί και σε πειθαρχικό επίπεδο από τον αθλητικό εισαγγελέα Π. Φάκο ήδη από το φθινόπωρο του 2011. Στο μεσοδιάστημα είχε επιστρέψει στους πίνακες, πήρε μεταγραφή από την ΕΠΣ Καβάλας σε αυτήν της Ξάνθης και γενικά κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά να ξανακερδίσει τον χαρακτηρισμό ως μια από τις πιο αξιόπιστες σφυρίχτρες της Football League.

Αυτός είναι και ο λόγος και ο καταγόμενος από την Χρυσούπολη Κιοτζένης βρίσκεται  σήμερα στην Super League, ένας διαιτητής που έχει καταφέρει με τον χαρακτήρα του και την αγωνιστικότητα του να κερδίσει τον σεβασμό όλων στην ΚΕΔ, αλλά και σε αυτό τον ένα χρόνο παρουσίας του στην ΕΠΣ Ξάνθης δικαιολογημένα να θεωρείται από τους κορυφαίους. Ο Κιοτζένης ξεκίνησε την διαιτησία μετά από μια άσχημη συγκυρία για αυτόν, καθώς στα 20 του χρόνια αναγκάστηκε να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο καθώς υπέστη ρήξη χιαστών. Μετά από παραίνεση του πατέρα του, ο οποίος αγωνιζόταν ως διαιτητής στα τοπικά πρωταθλήματα της Καβάλας κι επειδή δεν ήθελε να φύγει από τον χώρο, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την διαιτησία.

Το 2003 κατάφερε να πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα ανεβαίνοντας στην Δ’ Εθνική, δύο χρόνια αργότερα στην Γ’, ενώ το 2007 ήρθε η άνοδος στην Β’ Εθνική και μετά από μια δύσκολη οκταετία με πάνω και τα κάτω της ήρθε η μεγαλύτερη μέχρι τουλάχιστον την επόμενη στιγμή για τον Βαγγέλη Κιοτζένη και την άνοδο στην Super League.

O Κιοτζένης είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, και πέρα από καλός διαιτητής και αστυνομικός είναι και εξαιρετικός οικογενειάρχης προσπαθώντας πάντα να συνδυάζει ιδανικά ότι κάνει. Όπως είχε πει και ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του «Είμαι της άποψης ότι όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και το 24ωρο πρέπει να μοιράζεται ανάλογα με τις προτεραιότητες του καθενός. Οικογένεια, εργασία, αθλητισμός.»

Μέχρι τώρα έχει <σφυρίξει> σε τέσσερις αγώνες της Σούπερ Λίγκα