Για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό την Δευτέρα (8/2, 19:30) στη Νέα Σμύρνη μίλησε στη NOVA ο προπονητής του Πανιωνίου, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του είναι καλά τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά, ενώ για το μέλλον του άφησε τα πάντα ανοιχτά, αφού θέλει να συζητήσει αρκετά πράγματα με την διοίκηση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση της ομάδας του: “Εκμεταλλευτήκαμε αυτή τη βδομάδα γιατί προερχόμασταν από μια δύσκολη περίοδο με πολλά παιχνίδια. Κοιτάξαμε αυτή τη βδομάδα να ξαναγεμίσουμε λίγο το ρεζερβουάρ μας που είχε αδειάσει. Μας βοηθάει πολύ που είναι και Δευτέρα ο αγώνας γιατί ακολουθεί εξίσου μια σημαντική εβδομάδα πάλι με τρία παιχνίδια. Η ομάδα είναι καλά. Είναι καλά ψυχολογικά, έχει αυτοπεποίθηση, είναι καλά βαθμολογικά. Από εδώ και πέρα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προσπαθούμε να παίζουμε ακόμα καλύτερα. Δεν έχουμε πλέον την πίεση, δεν έχουμε το άγχος, είμαστε ψηλά και ούτως η άλλως ξέρουμε πως και στην πεντάδα να είμαστε με τα προβλήματα που έχει ο σύλλογος γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την Ευρώπη. Οπότε αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίζουμε καλά και σιγά σιγά με την πάροδο των παιχνιδιών να χρησιμοποιώ και εγώ κάποιους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να ετοιμαστούν για τη νέα σεζόν”.

Για τον αντικαταστάτη του Ρισβάνη: “Θα καλυφθεί το κενό του με τους παίκτες που έχουμε. Δεν υπάρχει επιλογή. Προσπαθήσαμε να πάρουμε κάποιον παίκτη, δεν τα καταφέραμε. Με τα παιδιά που δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα θα αναγκαστεί να παίξει σ’ αυτή τη θέση και νομίζω θα ανταπεξέλθει. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας μας έδειξε πως είναι το σύνολο, δεν είναι κάποιος παίκτης ατομικά. Αυτό φαίνεται και από τη φυγή των παιδιών. Την όποια αδυναμία μας προκύψει μπορούμε να την καλύψουμε με τη συνολική δουλειά”.

Για το αν υπάρχουν συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του: “Συζήτηση με την ομάδα υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Από εκεί και πέρα αυτό που είπαμε είναι πρώτα η ομάδα να είναι στους στόχους της και υπάρχει χρόνος να μιλήσουμε για το συμβόλαιό μου. Είτε είμαι εγώ, είτε είναι κάποιος άλλος, αυτό που είναι υποχρέωση δική μου στην ομάδα είναι να δούμε σε ποια κατάσταση είναι κάποια παιδιά. Αν θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τη νέα χρονιά. Δεν έχει να κάνει με το αν θα είμαι εγώ προπονητής ή όχι. Σίγουρα είμαι ευτυχισμένος από τις συνθήκες που έχω εδώ, με την έννοια της εμπιστοσύνης που μου δείχνουν οι διοικούντες, αλλά και τη συνεργασία που έχω με τους παίκτες, όμως θα πρέπει να δούμε και κάποια άλλα πράγματα, πιο επαγγελματικά θα έλεγα για να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία ή όχι. Είναι νωρίς όμως ακόμα. Αυτό που προέχει είναι να συνεχίσουμε την καλή πορεία στο πρωτάθλημα και έχουμε μπροστά μας και το ματς Κυπέλλου, το οποίο είναι και στόχος μας”.

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: “Θα γίνει πολύ καλό παιχνίδι με δύο ομάδες που είναι σε καλή κατάσταση. Και ο Παναιτωλικός με την έλευση του κυρίου Μαντζουράκη έχει δείξει πολύ διαφορετικό πρόσωπο. Είναι ομάδα με καλύτερη συνοχή, είναι πιο κοντά οι γραμμές της. Δεν υπάρχουν τα αμυντικά κενά που είχαν στην αρχή του πρωταθλήματος. Και μπροστά έχουν την ποιότητα με κάποιον παίκτη να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Έχω πει πάλι όμως ότι το θέμα είναι πως θα είμαστε εμείς”.

Για την τακτική του και το πώς παίζει ο Παναιτωλικός εκτός έδρας: “Στα τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας, όλες οι ομάδες έχουν έρθει με πολύ αμυντικό προσανατολισμό. Ακόμα και στο τελευταίο εντός έδρας ματς είδαμε τον Αστέρα, μια ομάδα που φημίζεται για το επιθετικό της παιχνίδι ήρθε και έπαιξε με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι έχει συνηθίσει. Το ίδιο περιμένω και από τον Παναιτωλικό. Είναι ένα παιχνίδι που θέλει υπομονή, θέλει ηρεμία και πάνω απ’ όλα θέλει συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια. Είναι ένα ματς που εξαρτάται από εμάς. Ξέρω και τη φιλοσοφία του αντίπαλου προπονητή, ήμουν συνεργάτης του δύο χρόνια, έχω μάθει αρκετά απ’ αυτόν. Ξέρω ότι έχει καλή σκέψη πάνω στο τακτικό κομμάτι, οπότε περιμένω ίσως και κάτι διαφορετικό απ’ ότι έχει κάνει ο Παναιτωλικός στα τελευταία παιχνίδια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένα σφιχτό παιχνίδι”.