Έντονα παράπονα για την αντιμετώπιση που έχει ο Παναιτωλικός από τη διαιτησία, τόσο για το χθεσινό ματς με την Ξάνθη όσο και γενικότερα, εξέφρασε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ο τεχνικός των Αγρινιωτών τόνισε πως η ομάδα του αδικείται συστηματικά, ενώ πρόσθεσε πως είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του. Όσο για το αποψινό ντέρμπι, έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ έναντι του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Μαντζουράκης μίλησε στους Σωτήρη Ταμπάκο και Ανδρέα Καραγιάννη:

-το χθεσινό 2-2 με την Ξάνθη: «Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς, με πολλές φάσεις στις δύο εστίες και πολύ καλό ρυθμό. Ίσως από τα καλύτερα παιχνίδια φέτος. Είχαμε έναν αντίπαλο που έχει δείξει τη δυναμική του απέναντι στις μεγάλες ομάδες. Είναι μια ομάδα με καλή οργάνωση. Εμείς από το 65’ και μετά τους βάλαμε μέσα στην εστία».

-τα παράπονα του Παναιτωλικού για τη διαιτησία: «Στο πρώτο γκολ η μπάλα είχε περάσει από έξω. Το δεύτερο γκολ ήταν φθηνό, ήμασταν απρόσεκτοι. Η ομάδα μας ξεκινά πάντα με πολλά εμπόδια. Το πώς μας συμπεριφέρονται οι διαιτητές δεν δικαιολογείται. Δεν μπορείς να το αντέξεις. Είναι κάτι που γίνεται συνέχεια. Δεν μας δόθηκε πέναλτι στη φάση του Καρυπίδη. Λένε ‘δεν είχε πρόθεση’, αλλά πώς γίνεται αυτό; Μεγάλωσε τον όγκο του, κόντευε να πιάσει όλο το γήπεδο».

-την αντιμετώπιση του Παναιτωλικού από τη διαιτησία: «Σε πρόσφατο παιχνίδι κάναμε δέκα φάουλ και πήραμε πέντε κάρτες. Απέναντι στον Πανιώνιο ο διαιτητής είχε συμμετοχή στο αποτέλεσμα με τα λάθη του κι όμως ανταμείφθηκε σφυρίζοντας σε ντέρμπι. Ο Παναιτωλικός κάνει μια προσπάθεια κι αξίζει κάτι παραπάνω, αλλά δεν μπορεί να το εισπράξει. Αυτό προκαλεί απογοήτευση. Τα παιδιά προσπαθούν να εισπράξουν μέσα από τους αριθμούς την πρόοδό τους και δεν γίνεται αυτό. Η ομάδα δείχνει μια δυναμική, προσπαθεί αλλά συναντά πολλά εμπόδια. Έχουμε τη στήριξη του κόσμου, που βλέπει τις αδικίες και δεν μπορεί να τις αντέξει. Φτάσαμε και κάνουμε και προπονήσεις με δέκα παίκτες. Ετοιμάζουμε πλάνα με δέκα παίκτες για να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε να πάρουμε ό,τι μπορούμε».

-την αποβολή του από τον πάγκο: «Κάνουμε κι εμείς λάθη, είναι αλήθεια. Όμως τη δική μας συμπεριφορά τιμωρούν άτομα που δεν μπορούν να κάνουν τη δική τους δουλειά σωστά».

-τη βελτίωση του Παναιτωλικού από τη μέρα που ανέλαβε: «Το τι βρήκα εδώ δεν είναι στη φιλοσοφία μου να κρίνω. Δουλέψαμε με τα παιδιά και με τη διοίκηση. Βάλαμε κάποιες προτεραιότητες για να βελτιωθούμε και είδαμε πού μπορούμε να ενισχυθούμε. Οι παίκτες μου ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, δουλεύουν πάρα πολύ και τον τελευταίο καιρό το κάνουν με καλύτερα αποτελέσματα».

-την απόδοση του Ουάρντα: «Η δουλειά είναι όλης της ομάδας. Υπάρχει ένα πλάνο. Δεν θέλω να μιλάω για ονόματα. Είδατε και ο Μουνιός που ήρθε τώρα πώς βοηθήθηκε από το σύνολο και την πειθαρχία της ομάδας».

-το σημερινό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: «Από τον Παναθηναϊκό δεν ξέρω τι να περιμένω. Δεν βλέπω μια συγκεκριμένη τακτική, μια σταθερή φιλοσοφία. Κάνει πολλές αλλαγές, αλλά είναι προβλέψιμη ομάδα. Ο Αναστασίου θεωρώ πως πρόσφερε περισσότερα πράγματα και η ομάδα έχει καλύτερη εικόνα. Το θετικό που βλέπω είναι η προσπάθεια της διοίκησης να ενισχύσει την ομάδα. Η ΑΕΚ είναι πιο οργανωμένη, ξέρει τι θέλει και έχει καλύτερο ρυθμό και πιο πλούσιο παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά το ποδόσφαιρο είναι και θέμα μέρας».