Ένα μήνα ακριβώς άντεξε ο Γιώργος Στράτος στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας, καθώς το πρωί της Πέμπτης (18/8) δήλωσε την παραίτηση του.

Ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης, που είχε εκλεγεί ομοφώνως στο θώκο στις 18 Ιουλίου, δέχθηκε αρκετή πίεση τα τελευταία 24ωρα με αφορμή τα θέματα της διαιτησίας, αλλά και την αντιπαράθεση ΕΠΟ – Κοντονή και αποφάσισε να μην συνεχίσει… Ο Στράτος, ωστόσο, αναφέρει ότι μια ΠΑΕ έπαψε να τον εμπιστεύεται (χωρίς να την κατονομάζει – λίγο μετά ο Πανόπουλος με δική του ανακοίνωσε υποστήριξε ότι είναι ο Ολυμπιακός) και για αυτό… φεύγει.

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης αναφέρει τα εξής:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε τις λίγες αυτές μέρες που διετέλεσα πρόεδρος της SUPERLEAGUE.

Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, σ’ ένα πολύ δυσμενές όπως γνωρίζετε περιβάλλον, να φανώ αντάξιός της.

Η ομόφωνη εκλογή μου προέκυψε με την ανάληψη συγκεκριμένης δέσμευσης από μέρους της ομάδας την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ και εμού προσωπικώς. Από τη στιγμή που ένα μέλος ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τηρήσω τη δέσμευσή μας αυτή και να σας υποβάλλω την παραίτησή μου».