Λίγο πριν την πρώτη μάχη του Δικεφάλου στην φετινή Super League, το paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Παναιτωλικό, με το προφίλ της ομάδας, τις καλοκαιρινές μεταγραφικές κινήσεις και την αποστολή της ομάδας για την αναμέτρηση της Τούμπας.

11.09.2016Επί δύο σεζόν αποτέλεσε πρότυπο, τόσο στο διοικητικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Με σταθερά βήματα κατάφερε να σκαρφαλώσει στα πάνω στρώματα της βαθμολογίας και έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο στο νήμα. Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν πάρει τον δρόμο τους και το πλάνο να δουλεύει άψογα, ο Φώτης Κωστούλας αποφάσισε να γκρεμίσει το οικοδόμημα που έχτισε με τον Μάκη Χάβο στο τιμόνι της ομάδας και να ξεκινήσει ένα εντελώς νέο πρότζεκτ.Το πείραμα Πόντες όμως δεν δούλεψε ποτέ. Η περσινή σεζόν ξεκίνησε καταστροφικά και ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ο πρώτος που είδε την πόρτα της εξόδου, καθώς δεν κατάφερε να παρουσιάσει μία ομάδα με αγωνιστικό πλάνο και ταυτότητα, ενώ οι πολλές μεταγραφικές κινήσεις διατάραξαν την ομοιογένεια της ομάδας, που αποτελούσε ένα από τα όπλα της. Την περίοδο της κρίσης οι άνθρωποι του Παναιτωλικού αποφάσισαν να βαδίσουν σε σίγουρα μονοπάτια και επέλεξαν τον Γιάννη Ματζουράκη για να συμμαζέψει την κατάσταση.

pan_inblog_2Ο μπαρουτοκαπνισμένος τεχνικός έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους αποστολές του ταιριάζουν γάντι και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κάνει τους Αγρινιώτες ομάδα με χαρακτήρα που θα προβλημάτιζε οποιονδήποτε αντίπαλο. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν και η 11η θέση στην τελική κατάταξη μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και επιτυχία σύμφωνα με την εικόνα των πρώτων μηνών.

Ο Ματζουράκης κατάφερε να πείσει τον Κωστούλα, ο οποίος του ανέθεσε να οδηγήσει τον Παναιτωλικό στην νέα σεζόν. Ο Σύλλογος γιόρτασε τα 90 χρόνια ζωής του και όνειρο όλων είναι πλέον να γίνει το βήμα παραπάνω και η ομάδα να πετύχει τον μεγάλο της στόχο: να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Πρώτο μέλημα του τεχνικού τιμ ήταν να προβεί σε ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. 12 ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ είδαν την πόρτα της εξόδου, ενώ αποκτήθηκαν μόλις έξι. Στις απώλειες συγκαταλέγονται οι Κέβιν, Καπέλ και Ρουσκουγιέδα που είχαν σημαντικό ρόλο την περασμένη σεζόν.

Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να καλύψουν τα κενά τους, αλλά και να προσθέσουν ποιότητα και βάθος σε όλες τις γραμμές. Με εμπειρία από τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, ο Αργεντινός Εμάνουελ Λεντέσμα επιλέχθηκε για την γραμμή κρούσης, με τον νεαρό Πορτογάλο Τομάνε, να αποτελεί το back up του, έχοντας την ικανότητα να παίξει και σε άλλες θέσεις. Οι Λουίς Ρότσα και Μιγκέλ Ρoντρίγκες προερχόμενοι από Γκιμαράες και Νασιονάλ αναβαθμίζουν τα μετόπισθεν της ομάδας του Ματζουράκη, ενώ ο 22χρονος επιτελικός μέσος Φαρλέι Ρόσα, είναι ο άγνωστος Χ, των νέων αποκτημάτων, με τους ανθρώπους της ομάδας να ελπίζουν πως βρήκαν τον νέο Βιγιαφάνες.

Τέλος ο τραυματισμός του Τάσου Παπάζογλου, σε φιλικό κόντρα στην Λάρισα, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα, ανάγκασε τους Αγρινιώτες να κινηθούν άμεσα για να καλύψουν το κενό, καθώς ο Έλληνας άσος θα μείνει εκτός για όλη την σεζόν. Την τελευταία στιγμή αποκτήθηκε ο Γουίλσον Καμαβουάκα, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Στρουμ Γκρατς, ενώ έχει παίξει σε Γερμανία και Βέλγιο. Ο Κονγκολέζος άσος μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός αλλά και ως αμυντικό χαφ και παρά τα 188 εκατοστά του διαθέτει καλή τεχνική. Αν βρει ρυθμό θα βοηθήσει πολύ την ομάδα.

pan_inblog_1

Καλοκαιρινή προετοιμασία και φιλικά

Το αγωνιστικό τμήμα έπιασε δουλειά την 1η Ιουλίου και μετά από μερικές δυνατές προπονήσεις επί ελληνικού εδάφους, αναχώρησε για Ιταλία, όπου και πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί η ομάδα του Ματζουράκη έδωσε και μερικά δυνατά φιλικά κόντρα σε Φιορεντίνα (ήττα με 0-3), Πίζα (νίκη με 1-0) και Περούτζια (ήττα με 1-0), ενώ κατέκτησε στην Ανκόνα το φιλικό τουρνουά «Sebastiano D’ Onofrio», με αντιπάλους την ρουμάνικη Ατάντ (60λεπτος αγώνας και νίκη με 3-1) και την ιταλική Τζεσίνα (45λεπτος αγώνας, 0-0), δείχνοντας καλά στοιχεία σε όλες τις αναμετρήσεις.

Μετά την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα και ελέω της αναβολής της Super League, ο Παναιτωλικός  έδωσε μία σειρά φιλικών αγώνων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτολικός 1-0

Αστερας Τρίπολης-Παναιτωλικός 2-2

ΑΟΚ Κέρκυρα-Παναιτωλικός 2-2

Παναιτωλικός-ΑΕΛ 0-0

Τα τελευταία νέα και η αποστολή για Τούμπα

Ο τραυματισμός του Τάσου Παπάζογλου σόκαρε τους πάντες στο στρατόπεδο του Παναιτωλικού και διατάραξε την ηρεμία που είχε η ομάδα σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Ο νεοαποκτηθείς Καμαβουάκα δεν είναι έτοιμος για να βοηθήσει τους Αγρινιώτες και ο Γιάννης Ματζουράκης δεν θα έχει στην διάθεσή του στην Τούμπα και τον επίσης τραυματία, Παπουτσογιαννόπουλο.

Αναλυτικά οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή του Παναιτωλικού για την μάχη της Τούμπας είναι οι εξής:

Κουτρομάνος, Ροντρίγκες, Κούσας, Μουνιός, Ρόσα, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Ρότσα, Μύγας, Λεντέσμα, Χαντάκιας, Ουάρντα, Βασιλούδης, Κυριακίδης, Κριστιάνο.