Ο Τριαντάφυλλος Τίκας ορίστηκε να σφυρίξει στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Λεβαδειακό το Σάββατο (4/3, 17.15), επιλογή που δεν άρεσε καθόλου στους Αγρινιώτες.

Με ανακοίνωσή τους την Παρασκευή (3/3) με τίτλο «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…» καταφέρονται κατά της ΚΕΔ/ΕΠΟ, σημειώνοντας ότι, αν και έχουν επιλέξει να μην ασχολούνται με τη διαιτησία, έχουν γίνει σε βάρος τους λάθη που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα «επιτρεπτά» όρια.

«Κύριε Τριτσώνη, κύριε Κουκουλάκη, αν δεν γνωρίζετε τον Τίκα, δεν κάνετε γι’ αυτή τη δουλειά», αναφέρουν μεταξύ άλλων, αφήνοντας και αιχμές για τους ορισμούς διαιτητών στα ματς με τον Λεβαδειακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Παρότι ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ έχει υποστεί τεράστια βλάβη (βαθμολογική, ηθική, οικονομική) από διαιτητικές αποφάσεις, ελάχιστες φορές επέλεξε τις δημόσιες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Το έκανε σε περιπτώσεις διαιτητικών «εγκλημάτων» που έχουν μείνει στην ιστορία, τύπου Παπά, Τριτσώνη, Ιωαννίδη, Κάμπαξη, Σελίμου, Αρετόπουλου, Τίκα.

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο επιλέξαμε τη σιωπή ακόμα κι αν τα επαναλαμβανόμενα διαιτητικά λάθη ξεπερνούσαν κατά πολύ τα «επιτρεπτά» όρια. Θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρουμε στο έργο της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Σήμερα διαπιστώσαμε ότι τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας (με τα οποία «γνωριζόμαστε» από τότε που παλεύαμε να ανέβουμε από τη Γ’ Εθνική στη Β’), εκλαμβάνουν τη σιωπή ή την ανοχή μας, ως αδυναμία.

Κύριε Τριτσώνη, κύριε Κουκουλάκη, αν δεν γνωρίζετε τον Τίκα, δεν κάνετε γι’ αυτή τη δουλειά. Αν γνωρίζετε, λειτουργείτε εντελώς λανθασμένα.

Σε κάθε περίπτωση, με τον ορισμό που κάνετε, δίνεται συνέχεια στην… παράδοση που δημιουργείται με διαιτησίες σε αγώνες του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ με αντίπαλο συγκεκριμένη ομάδα (Κάμπαξης, Σελίμος κ.α.) τα τελευταία χρόνια.

Ετοιμαζόμαστε να το αντιμετωπίσουμε κι αυτό…».