Για το ζήτημα του Ηρακλή μίλησε ο Φώτης Κωστούλας στον σταθμό Arrena. Οπου ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού επανέλαβε εκ νέου την πάγια θέση του που είναι πως οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ δεν είναι «δικαστές» και ότι η ΕΠΟ πρέπει να αποφανθεί για το θέμα.
«Μας απασχόλησε όλους το θέμα του Ηρακλή κι εμένα προσωπικά. Στην προηγούμενη συνεδρίαση η ομάδα μας, η ΑΕΚ και ακόμη ένας σύλλογος όταν πάρθηκε η απόφαση για την αφαίρεση τριών βαθμών από τον Ηρακλή, σαν Παναιτωλικός αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε διότι εμείς σαν λίγκα δεν είμαστε το αρμόδιο όργανο να αφαιρούμε ή να επαναφέρουμε βαθμούς. Αυτό είναι θέμα της ΕΠΟ και των αρμόδιων κανονισμών. Δεν γνώριζα μέχρι τότε ότι υπήρχε κανονισμός που ανέφερε την αφαίρεση βαθμών και γι αυτό αρνηθήκαμε. Στο προηγούμενο συμβούλιο, όπου έτυχε να ήμουν παρών, όταν δηλαδή έγινε η επικύρωση της βαθμολογίας τότε για πρώτη φορά ακούσαμε και εμφανίστηκε η απόφαση που είχε πάρει το 2015 η λίγκα, κάτι που είχε εγκριθεί προηγουμένως από την ΕΠΟ. Κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι πρόεδροι από την λίγκα ή στελέχη της εν πάση περιπτώσει δεν ξέραμε ότι αυτό το μέτρο είχε ‘περάσει’ και είχε εγκριθεί. Η αλήθεια είναι ότι το 2015 κι εγώ ήμουν ένας από αυτούς που το είχαμε βάλει ως θέμα κι είχαμε πει ότι δεν θα ισχύσει άμεσα αλλά από το 2016 ή το 2017. Μάλιστα εγκρίθηκε όμως δεν το πέρασαν στην προκήρυξη, αυτό είναι μια παράλειψη. Η απόφαση όμως πάρθηκε και μάλιστα εγώ το είχα κάνει θέμα και είχα μιλήσει και με στελέχη της λίγκας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η απόφαση που είχαμε πάρει γιατί δεν δημοσιεύτηκε ποτέ; Βέβαια πρέπει να είναι κάτι που απλά παραλείφθηκε όμως η απόφαση υπήρχε», είπε αρχικά.
Και συνέχισε. «Καταλαβαίνω ότι ο Ηρακλής λέει όσα υποστηρίζει καθώς δεν υπήρχε τίποτα γραμμένο στον ΚΑΠ, ωστόσο δεν έχω τις νομικές γνώσεις για να πω αν πρέπει να το κάνει ή όχι. Εκείνο που ξέρω είναι ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση αυτή  η απόφαση που είχαμε πάρει τότε έχει περάσει από την επιτροπή της ΕΠΟ και μάλιστα αφού το ρώτησα μου ξεκαθάρισαν ότι είχε περαστεί στα πρακτικά της ΕΠΟ, όμως έγινε η παράλειψη της δημοσιοποίησης. Αν ρωτήσεις όμως κάποιον νομικό θα σου πει ότι από την στιγμή που η απόφαση πέρασε από την ΕΠΟ τότε αυτόματα ισχύει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι αποκλειστικά ο Λεβαδειακός και ο Ηρακλής. Δεν ξέρω τι θα γίνει όμως εμείς περιμέναμε από την ΕΠΟ μια απόφαση που θα ήταν πιο συγκεκριμένη. Η ΕΠΟ είναι αυτή που θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει βαθμούς, δεν είναι η λίγκα. Η λίγκα απλώς θα εκτελέσει τις εντολές της ΕΠΟ. Δεν υπήρξε ποτέ ωστόσο μια ξεκάθαρη απόφαση μας είπαν μόνο κύριοι αυτό είχε περάσει τότε στην επιτροπή κι αυτό ισχύει. Περιμένουμε λοιπόν όλοι την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου. Γιατί εμείς οι πρόεδροι είμαστε οι περισσότεροι άσχετοι από θέματα νομικά και το να μας βάζουν να κάνουμε γνωματεύσεις νομικές δεν μας βοηθάει. Οι πιο πολλοί από εμάς λέγαμε τι μας βάζουν να κάνουμε, αυτό δεν είναι δουλειά μας, είναι δουλειά των αρμόδιων οργάνων και φορέων».