Ο Φράνκο Μάσουρεκ είναι ο 12ος Αργεντινός ποδοσφαιριστής, που θα αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναιτωλικού στα… σαλόνια. Η χώρα της Νοτίου Αμερικής έχει –μετά την Ελλάδα φυσικά- τους περισσότερους εκπροσώπους στην ομάδα του Αγρινίου σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας.

Στην ιστορία του Παναιτωλικού, ανεξάρτητα από την κατηγορία, έχουν θητεύσει 15 ποδοσφαιριστές, που κατάγονταν από την Αργεντινή και την πρωτιά (συνολικά) κατέχουν οι Σέρβοι (17). Ωστόσο, στην πρώτη τη τάξει κατηγορία έχουν αγωνιστεί μόλις τρεις με τα χρώματα του Παναιτωλικού και συγκεκριμένα, οι Σιμεόν Εφρέμοφ, Μίλαν Μπόγιοβιτς και Μάρκο Μαρκόβσκι.

Αντίστοιχα οι Αργεντίνοι είναι δώδεκα, με την αρχή να γίνεται πριν από 42 χρόνια με τον Ντάνιελ Χιλ. Οι νεότεροι εκπρόσωποι της Αργεντινής είναι οι Φερνάντο Γοδόι, Νίκολας Μαρτίνες, Λούκας Βιγιαφάνες, Εμιλιάνο Ρομέρο, Εμάνουελ Λεντέσμα, Φεντερίκο Μπράβο, Σεμπάστιαν Ρουσκουσέδα, Μάουρο Πόι, Φαμπιάν Μουνιός και Οσμαρ Φερέιρα (οι τρεις πρώτοι άφησαν το στίγμα τους στον Παναιτωλικό). Σε αυτούς προσθέστε και τους Σεμπάστιαν Μαρτελότο, Λούκας Φαβάλι και Λούκας Ντε Φρατζέσκο (δεν έπαιξαν Σούπερ Λίγκα).

Η… εθνικότητα που είναι στην 3η θέση (συνολικά) είναι η Βραζιλιάνικη με 12 εκπροσώπους.