Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ο.ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ

Ο εκάστοτε διαιτητής, ορίζεται προκειμένου να τηρεί εντός του αγωνιστικού χώρου την ισονομία μεταξύ των δύο ομάδων. Προφανώς χθες, ο κ. Λάμπρου αλλά και οι βοηθοί (Καλυβόπουλος, Γκουτσέλης) μόνο αυτό δεν κατάφεραν.

Στο 1ο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 1-0 και η ομάδα μας προσπαθούσε για την ισοφάριση σε μία φάση ΕΚΤΟΣ της μεγάλης περιοχής ο διαιτητής Λάμπρου καταλογίζει ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και το σκορ διαμορφώνεται 2-0 το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Επίσης δεν καταλογίζει κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Δάφνης Μεγ. Χώρας Θ.Κοτσώρη για χτύπημα εκτός φάσεως στον ποδοσφαιριστή μας Σ. Βασιλείου. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής (Θ.Κοτσώρης) είχε γλυτώσει επανειλημμένα στο 1ο ημίχρονο 2 φορές την κίτρινη κάρτα σε μαρκαρίσματα τα οποία πήγαιναν καθαρά για τα πόδια και όχι για την μπάλα.

Μπαίνουμε στο 2ο ημίχρονο και με την έναρξη η ομάδα μας μπήκε και άσκησε πίεση για να μπει ξανά στο παιχνίδι. Τότε ο διαιτητής Λάμπρου  κλείνει τα μάτια σε πεντακάθαρο χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή στερώντας μας την ευκαιρία να μειώσουμε και να ξαναμπούμε και πάλι στο παιχνίδι. Καθ’ όλη τη την διάρκεια του αγώνα ο διαιτητής Λάμπρου ήταν ειρωνικός και προκλητικός απέναντι στους ποδοσφαιριστές μας αλλά και στους ανθρώπους στον πάγκο της ομάδας μας.

Θα πρέπει οι διαιτητές να είναι πιο υπεύθυνοι, πιο σοβαροί και να σέβονται τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό τότε δεν υπάρχει και λόγος να βρίσκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου και να γίνονται οι αρνητικοί πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζουμε φέτος να είναι η 1η και η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με την διαιτησία.

Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Δάφνη Μεγ. Χώρας για την άψογη φιλοξενία τους αλλά και τους ποδοσφαιριστές της με τους οποίους πραγματικά δεν είχαμε και ούτε έχουμε να χωρίσουμε κάτι.