Την είχε μεγάλη ανάγκη και την πήρε τελικά τη νίκη το απόγευμα της Κυριακής (26/11) ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε με 3-1 της ΑΕΛ πιάνοντας καλή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Αγρινιώτες μετρούσαν πέντε αγωνιστικές χωρίς τρίποντο, είχαν συνεχόμενες κακές εμφανίσεις και το συγκεκριμένο ματς ήταν καθοριστικό για εκείνους. Τελικά όλα κύλησαν καλά για εκείνους με αποτέλεσμα να έρθει ένα τρίποντο που τους ξεκολλά από πολύ χαμηλά.

Πολύ καλό ματς και εξαιρετικό γκολ σημείωσε ο Μάζουρεκ, άξιος συμπαραστάτης του ο Ντίας. Έδωσε μάχες ο Μαρκόφσι, ενώ είχε καλές στιγμές ο Μοράρ. Από την άλλη, θετικοί οι Λεοζίνιο και Ντέλετιτς σε μία ομάδα που είχε αρκετά προβλήματα κυρίως αμυντικά. Κάκιστος ο Μασούρας, προβληματικοί και οι Φάρκας και Ρέντζας.

Πέντε ματς χωρίς ήττα συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Κυπέλλου μετρούσαν οι Θεσσαλοί, αλλά το σερί τους έλαβε τέλος. Ισοβαθμούν πλέον με τον Παναιτωλικό έχοντας μόνο τρεις ομάδες από κάτω τους, αλλά και ένα βατό πρόγραμμα για τη συνέχεια.

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Παναιτωλικός και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Είχε δύο τελικές στο 5′ και η τρίτη ήταν και φαρμακερή. Σκόρερ στο 12′ ο Μοράρ ύστερα από τα αλλεπάλληλα λάθη των αμυντικών της ΑΕΛ με τους Μασούρα και Ρέντζα να διώχνουν την μπάλα σε αντιπάλους τους.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και είχαν μία καλή στιγμή με τον Λεοζίνιο στο 17′, αλλά από τη στιγμή που δεν τα κατάφεραν τότε, η συνέχεια για εκείνους ήταν δύσκολη. Ο Παναιτωλικός έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του κοντρόλαρε πλήρως το παιχνίδι.

Το κλειδί για τους γηπεδούχους είναι πως έπαιρναν τις μάχες στον χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να μην απειλούνται. Κρατούσαν την ΑΕΛ μακριά από την περιοχή τους και στο 34′ έκαναν και το 2-0. Σκόρερ ο Μάζουρεκ με καταπληκτική προσωπική προσπάθεια, η οποία έκανε βέβαια έξαλλο τον Φυντάνη για το γεγονός ότι κανένας παίκτης του δεν του έκανε φάουλ.

Κάπου εκεί φάνηκε πως ο Παναιτωλικός πήρε σαφέστατο προβάδισμα δεδομένου ότι η ΑΕΛ δεν δημιουργούσε και ευκαιρίες. Ήταν αρκετά τα προβλήματά της με τον μοναδικό κινητικό παίκτη να είναι ο Λεοζίνιο. Ο Ναζλίδης δυσκολευόταν να φανεί, ο Κρίζμαν δεν έπαιρνε καμία προσπάθεια και ο Ντέλετιτς ήταν εξουδετερωμένος.

Όλα, βέβαια, άλλαξαν μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 48′ έγινε το 2-1 και το παιχνίδι πήρε διαφορετική τροπή. Ο Ναζλίδης έκλεψε και έδωσε στον Λεοζίνιο, ο οποίος τελείωσε τη φάση υποδειγματικά βάζοντας την ομάδα του στο ματς και κυρίως δίνοντας αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του.

Οι Θεσσαλοί πήραν μέτρα στο γήπεδο και στα επόμενα λεπτά ήταν πιο απειλητικοί από τον Παναιτωλικό. Ο τελευταίος είχε προβλήματα και κυρίως δυσκολευόταν να ξεπεράσει το γκολ που δέχτηκε. Προσπαθούσε απλά να ρίξει τον ρυθμό χωρίς να είναι ξεκάθαρο το τι θέλει να κάνει.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, αλλά δεν το έκανε με συνέπεια. Είχε εκλάμψεις και αυτό δεν ήταν αρκετό. Κλασική ευκαιρία δεν δημιούργησε.Φαινόταν ότι στην τελική επιλογή κάτι της έλειπε και ο προπονητής της δεν τη βοήθησε αργώντας χαρακτηριστικά να χάνει αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά ο Χάβος έκανε σωστές κινήσεις, έβαλε κορυφή τον Ντίας και στη συνέχεια έριξε στο ματς και τον Ρόσα και τελικά το Βραζιλιάνος ήταν αυτός που κλείδωσε και το τρίποντο με ένα ωράιο σουτ εκτός περιοχής στο 90’+2 διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σέζος (Κιλκίς), βοηθοί του οι Τουμπακάρης (Αθηνών) και Νικολακάκης (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Κομίνης (Θεσπρωτίας).

Κίτρινες: 14′ Πάουλο, 66′ Μαρκόφσκι, 90’+1 Ρόσα – 39′ Φάρκας, 46′ Αγκάνοβιτς, 67′ Κριζμάν

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Τσέναμο, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Μάζουρεκ (75′ Λόπες), Μοράρ (64′ Μοράρ), Ντίας, Μαρκόφσκι (68′ Ρόσα).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Φάρκας (81′ Λαγός), Ρέντζας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο (89′ Γιαννιτσάνης), Κριζμάν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης.