Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, που με το αποτέλεσμα στη Μπρατισλάβα ζει την αγωνία της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, ξεκινάει την υπεράσπιση του τίτλου του την Τούμπα. Εκεί που πέρσι είχε μόνο μια απώλεια, μια ισοπαλία σε 15 αγώνες!

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο πρωτάθλημα με πολλά ρεκόρ σε εξέλιξη. Είναι 35 αγώνες αήττητος και έχει σκοράρει σε όλους αυτούς τους αγώνες του. Κάθε παιχνίδι που δεν χάνει και κάθε παιχνίδι που σκοράρει θα επεκτείνει πλέον αυτό το ρεκόρ.

Απέναντί του είναι μια ομάδα, που τον δυσκολεύει, αλλά τελικά υποκύπτει. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τα εννέα τελευταία επίσημα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, επτά από αυτά για το πρωτάθλημα. Τα πέντε τελευταία στο γκολ και αφού στο ημίχρονο και τα πέντε ήταν στο 0-0!

Στην Τούμπα ο Παναιτωλικός έχει νικήσει μια μόνο φορά τον Ιανουάριο του 2015, σε ένα παιχνίδι, που στράβωσε από την αρχή για τον ΠΑΟΚ. Με πέναλτι που έκανε ο Αθανασιάδης στον Κούσα. Ναι, δεν το γράψαμε ανάποδα, το μοναδικό που έχει κάνει ο Κλάους στην καριέρα του και το μοναδικό που έχει κερδίσει ο Κούσας! Ο Ρόμπερτ Μακ ισοφάρισε το πέναλτι του Αντρέ Άλβες, αλλά ο Βραζιλιάνος ξαναχτύπησε στο 90′. Εκείνο είναι και το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ τους, που ο Παναιτωλικός σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο. Στα επόμενα δέκα έχει βάλει τέσσερα γκολ, όλα στο δεύτερο!

Δέκα μήνες μετά πήρε και ένα 0-0 ο Παναιτωλικός, το δεύτερο και τελευταίο θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες στο γκολ.

Ο Παναιτωλικός είναι αρκετά ανανεωμένος και προέρχεται από μια σεζόν, που στον πρώτο γύρο πήγε καλά με έξι νίκες και στον δεύτερο έκανε συντήρηση με τέσσερις. Οι αρκετές μεταγραφές αποτελούν ερωτηματικό για την εικόνα του, ενώ άγνωστος σε επίπεδο μεγάλων κατηγοριών είναι και ο Λουϊς Κάστρο, που έχει προπονητικές επιτυχίες σε ηλικιακές ομάδες.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 14

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικός: 2

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 7

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Παναιτωλικός: 1

Πέρσι
11.11.2018: ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1 (63’ αυτογκόλ Μαρινάκης, 66’ σουτ Άκπομ – 71’ σουτ Καμαρά)