Μία ακόμη συνάντηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών με  τους διοικητικούς ηγέτες των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών, είχε την Παρασκευή (6/9) ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και συγκεκριμένα  με τους εκπροσώπους  του Παναιτωλικού .

Κεντρικό θέμα συζήτησης το πρόβλημα της βίας στους αθλητικούς χώρους και τα πρώτα «βήματα» του βίντεο διευκρίνησης φάσεων(VAR). Ο Υπουργός συνομιλώντας, αρχικά με τον μεγαλομέτοχο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα και τον πρόεδρο Μάκη Μπελεβώνη  ανέπτυξε τις δράσεις που σχεδιάζει η Πολιτεία για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στα γήπεδα και την καταπολέμηση της βίας, έχοντας προηγηθεί συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και συνεννοήσεις με τις ποδοσφαιρικές αρχές (FIFA/UEFA, EΠΟ, Λίγκες).

Ο Υφυπουργός και οι παράγοντες  αναφέρθηκαν και στο VAR με τον κ. Αυγενάκη να επαναλαμβάνει ότι τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία  του τις δύο πρώτες αγωνιστικές,  πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από την ΚΕΔ, την ΕΠΟ και τη διεθνή εποπτεύουσα Αρχή, καθώς οι φορολογούμενοι, με χρήματα των οποίων εγκαταστάθηκε το VAR στη χώρα μας, απαιτούν την ορθή εφαρμογή του, η οποία θα βοηθήσει για ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο.Oι παράγοντες  των ομάδων αναφέρθηκαν στη συνάντηση με τον Υφυπουργό, ως  πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση για την εξομάλυνση των προβλημάτων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση του Υφυπουργού με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Φώτης  Κωστούλας: «Η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό ήταν για μας μια πολύ καλή και μεγάλη έκπληξη. Με χαρά συζητήσαμε  πολλά θέματα τα οποία ο υπουργός και οι συνεργάτες του ετοιμάζουν για το ποδόσφαιρο. Είναι θετικά όλα όσα ακούσαμε και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Περιμένουμε πολλά πράγματα και μεγάλες αλλαγές στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι να ακολουθήσουν όλοι και οι «μεγάλοι» και οι «μικροί» του ποδοσφαίρου αυτά τα οποία πάνε να γίνουν. Να βοηθήσουμε όλοι μαζί, για να κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο».

Λευτέρης Αυγενάκης: «Είχα τη χαρά να υποδεχτώ στο γραφείο μου τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός μαζί με τους συνεργάτες του. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Μια συζήτηση που βεβαίως ο κύριος άξονας ήταν τα θέματα της βίας και οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ήδη ως κυβέρνηση, όμως σε αυτή την προσπάθεια  δεν αρκεί μονάχα η Πολιτεία. Βρήκα πόρτες και αυτιά ανοιχτά. Ήδη έχουν γίνει πολλά από τον Παναιτωλικό και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα πολύ πιο στενά. Συζητήσαμε επίσης για το VAR. Ξεκαθάρισα ότι είναι απόλυτα χρήσιμος μηχανισμός που θα βοηθήσει στην αξιοπιστία και στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο τα πρώτα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τους άμεσα εμπλεκόμενους. Πρέπει να εξαλείψουμε κάθε πρόβλημα, κάθε δεύτερη και τρίτη σκέψη ώστε να εμπιστευτούμε αυτή την εφαρμογή και ο καθένας με το δικό του τρόπο, να βοηθήσει για ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο. Συνεχίζουμε τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ και είμαι βέβαιος ότι με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας θα ανοίξει ένας άλλος κύκλος, πιο στενής συνεργασίας, όπου θα φέρει πιο ορατά και αισθητά αποτελέσματα για τους παράγοντες, για τους αθλητές, κυρίως όμως, για τους έλληνες φιλάθλους».