Η φετινή Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 βρίσκει την Ελλάδα να δίνει ακόμα μια μεγάλη μάχη στην ιστορία της, και να αντιμετωπίζει έναν ισχυρό εχθρό. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για έναν άλλον λαό που επιβουλεύεται τα εδάφη της αλλά μια φονική πανδημία που απειλεί το ανθρώπινο είδος! Η πανδημία Covid-19 που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, έχει αφήσει πίσω της χιλιάδες νεκρούς, έχει μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη και όπως όλα δείχνουν θα μας απειλεί για πολλές εβδομάδες ακόμα.

Η Ελλάδα θρηνεί 20 νεκρούς, προσεύχεται για τους 45 ανθρώπους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και ελπίζει να μην αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα που αυτή τη στιγμή είναι 743.

Η Ελλάδα που «Μένει Σπίτι», φέτος, δεν θα τιμήσει τους ήρωές της με παρελάσεις, σχολικές γιορτές, επίσημες ομιλίες. Φέτος η Ελλάδα θα εορτάσει την Εθνική Επέτειό της, που αποτελεί μέρα γιορτής και υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλιώς και με υπεύθυνο τρόπο ώστε το 2021 να μας βρει όλους υγιείς. Οι Έλληνες γιορτάζουμε την αναγέννηση του ελληνικού Κράτους και τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της φυλής μας να υπάρχει και του χρόνου, όταν θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Και έτσι τιμάμε γιατρούς και νοσηλευτές που μάχονται για να αντιμετωπίσουν τον φονικό ιό, στα ελληνικά νοσοκομεία.

 Η 25η Μαρτίου –ίσως η μεγαλύτερη γιορτή των Ελλήνων της ΕΣΣΔ που εορταζόταν παρά τους περιορισμούς– δεν έχει πάψει στιγμή να μας θυμίζει το χρέος μας σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι αλλά και στις γενιές που έρχονται απαιτώντας να ζουν με ασφάλεια, σε μια χώρα όπου θα κυματίζει η γαλανόλευκη και οι άνθρωποι θα αναπνέουν ελευθερία.

Ζήτω η Ελλάδα!

Ζήτω η Ελευθερία!

www.pontos-news.gr