Ο Χόρχε Ντίας διανύει τον τέταρτο χρόνο στο Αγρίνιο και ήδη πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος σε συμμετοχές ξένος που φόρεσε τη φανέλα του Παναιτωλικού.
Μέσα στον Ιανουάριο θα ξεπεράσει τους 100 αγώνες στη Super League.
Η προσφορά του στην ομάδα δεν καταγράφεται μόνο στα στατιστικά. Έχει βάλει ήδη την προσωπική του σφραγίδα και αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Παναιτωλικό. Και με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και με τον ηγετικό του ρόλο και με τον χαρακτήρα του.
Ο Ουρουγουανός αποτελεί παράδειγμα ποδοσφαιριστή που «τα δίνει όλα» στο γήπεδο. Καταπίνοντας ατέλειωτα χιλιόμετρα κάθε φορά, δίνοντας μάχες, μπαίνοντας μπροστά στα δύσκολα. Ένας ακούραστος εργάτης που φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, δίνει το παράδειγμα σε όλους. Ξένους και Έλληνες, παλιούς και νέους, μικρούς και μεγάλους.
Ο «Capitano» από το Μοντεβιδέο νιώθει πια… Αγρινιώτης. Πέρασε ωραία τα Χριστούγεννα στην πόλη, με την οικογένεια και τους συμπαίκτες του. «Ήταν όμορφα, όπως σε κάθε χώρα. Δοκιμάζοντας Ελληνικά εδέσματα, ψήνοντας και περνώντας ευχάριστα. Το ίδιο θα κάνουμε και την Πρωτοχρονιά».
Η διακοπή των προπονήσεων ήταν ολιγοήμερη και έτσι το εορταστικό πρόγραμμα περιλάμβανε και παρουσία στο Emileon. «Δουλεύουμε καθημερινά γιατί πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα για να πάμε καλύτερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Να συγκεντρώσουμε βαθμούς και να τερματίσουμε ψηλότερα στην κατάταξη. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και τις δυνατότητές της».
Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας και εκείνο που ελπίζει είναι να απαλλαγούμε σύντομα από το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε. «Το εμβόλιο είναι εδώ και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες. Να παραμείνουμε υγιείς και σταδιακά να επιστρέψει ο κόσμος στην κανονικότητα».
Ο Χόρχε ετοιμάζει τα δώρα της Πρωτοχρονιάς για την κόρη του, που είναι «Παιχνίδια, πολλά παιχνίδια θα της φέρει ο Αη Βασίλης», ενώ ο ίδιος περιμένει «ρούχα και παπούτσια».
Τέλος, στέλνει τις ευχές του σε όλη την οικογένεια του Παναιτωλικού: «Να έχουμε όλοι υγεία και προσωπική ευτυχία. Να είναι πολύ καλύτερο το 2021 για την ομάδα. Μα βελτιωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν κάποια στιγμή κοντά μας οι φίλαθλοι, είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς. Χρόνια πολλά σε όλους!»