Super League 2: Η προσπάθεια να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο που έρχεται, μάλλον δεν απέδωσε καρπούς. Πάμε λοιπόν για το επόμενο (9-10/1). Αυτό είναι το πλέον εύκολο από τα ερωτήματα που «παίζουν» για να απαντηθεί.

Super League 2: Πάμε τώρα στις… αγκύλες και στις παρενθέσεις που πρέπει να λυθούν για να φτάσουμε στην άκρη του νήματος για να λυθεί και να μην χρειαστεί να… κοπεί! Με ποιες ομάδες θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα. Η Δόξα Δράμας μετά από δύο… απόπειρες στην ΕΕΑ, δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η κοινή (και όχι η ποδοσφαιρική) λογική λέει, οτι οι Δραμινοί, σήμερα, ημέρα Τετάρτη 30/12, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ούτε στην επίσης επαγγελματική Football League. Oπότε Γ’ Εθνική. Αυτό, επαναλαμβάνουμε, λέει η κοινή λογική. Εκτός αν η ΕΕΑ συνεδριάσει ακόμα κάμποσες φορές, μέχρι οι Δραμινοί να πάρουν το “οκ” για να κατέβουν στο πρωτάθλημα.

Ειρήσθω εν παρόδω, οι άνθρωποι της Δράμας έχουν ζητήσει εκ νέου ακρόαση από την Επιτροπή Επαγγελματική Επιτροπή, για να καταθέσουν συμπληρωματικά έγγραφα. Κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό, θα φανεί από την απάντηση της Επιτροπής. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν οτι παρά τις πιέσεις που δέχεται, δεν έχει την… διάθεση να ξαναβάλει στο τραπέζι τον φάκελο των «Μαυραετών».

Προγραμματισμένη συνεδρίαση δεν έχει γίνει γνωστή, αν και υπάρχει και εκκρεμότητα με την Παναχαϊκή, αλλά οι Αχαιοί, για να μην βιαστούν κάποιοι, είναι διαφορετική περίπτωση. Η ΕΕΑ στην τελευταία της συνεδρίαση, δεν «ακούμπησε» το θέμα των Πατρινών, οπότε έχουν ακόμα μια ευκαιρία.

Αν και εφόσον, επειδή στο ποδόσφαιρο, όλα μπορούν να γίνουν, η ΕΕΑ δώσει και 3η και 4η και 5η ίσως ευκαιρία στη Δόξα, αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και οι Δραμινοί δεν έχουν αντιστρέψει την κατάσταση, το παιχνίδι με τα Χανιά θα γίνει;

Όχι, αλλά και πάλι, για Ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε, οπότε μικρό καλάθι. Και αφού ανοίξαμε και κλείσαμε την αγκύλη, πάμε και στην παρένθεση… Αν η Δόξα τελικά δεν… θα αντικατασταθεί ή το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 11; Η προκήρυξη αναφέρει ότι τα κενά αντικαθίστανται από ομάδες της Football League μέχρι την 4η θέση.

Οι τέσσερις πρώτοι της περσινής Football League είναι ήδη στην Super League 2. Οπότε η επόμενη είναι η 5η ομάδα της κατάταξης, που βάσει προκήρυξης δεν μπορεί να ανέβει.

Από την άλλη όμως, δεν υπάρχει πουθενά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στον πλανήτη γη – από τα Νησιά του Πάσχα μέχρι τα νησιά Γκαλαπάγκος- επαγγελματική ποδοσφαιρική κατηγορία που να έχει μονό αριθμό (άρα και ρεπό) ομάδων. Με αυτά και μ’ αυτά, κλείνει και η παρένθεση. Αυτά για… τροφή για σκέψη.

Καλή Χρονιά.

https://www.sportime.gr/