Ο Προμηθέας έστω και σε φάση… ριζικής ανακαίνισης, με απουσίες και αναμονές παικτών και σε διαδικασία μονταρίσματος είναι άλλη κλάση από το Μεσολόγγι και το έδειξε με τη νίκη του 88-82 μέσα στο Αγρίνιο. Οι γηπεδούχοι παίζουν σωστά, το παλεύουν αλλά είναι κι αυτοί σε διαδικασία μονταρίσματος μιας νέας ομάδας, έχασαν και τον κομβικό γι’ αυτούς Γιάννη Σαχπατζίδη και συνεχίζουν να αναζητούν την τέταρτη νίκη τους, μετά από τις τρεις μαζεμένες στις πρώτες αγωνιστικές.

Για τους γηπεδούχους ντεμπουτάρισε ο Τόντρικ Γκότσερ αλλά και ο Αλέξανδρος Σταματογιάννης ο οποίος αποκτήθηκε εκτάκτως μετά τον τραυματισμό του Γιάννη Σαχπατζίδη και για τους φιλοξενούμενους έπαιξε για πρώτη φορά ο Τζέριαν Γκραντ και έκανε τον αδελφό του Τζεράι να μοιάζει… παλιός. Εκτός ήταν ο Ντιάντε Γκάρετ που αποτελεί παρελθόν όπως και ο Νίκολα Ραντίσεβιτς και καθ’ οδόν για την Πάτρα είναι ο Τζαβούν Εβανς.

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο μεγάλους πρωταγωνιστές, τον Τσαντ Μπράουν των γηπεδούχων και τον Τζεράι Γκραντ των φιλοξενούμενων. Ο πρώτος το τελείωσε με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο δεύτερος με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ και ήταν φανερό το πού είχαν στοχεύσει επιθετικά και οι δύο προπονητές.

Ο Προμηθέας έδινε σε διάρκεια την αίσθηση ότι έλεγχε το ματς, αλλά σε καμία περίπτωση ότι το… όριζε, αφού το Μεσολόγγι δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω , εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία και ήταν διαρκώς σε απόσταση βολής, μέχρι το 36-39 του ημιχρόνου.

Οι Ελληνες του Προμηθέα πήραν πάνω τους την κατάσταση στην τρίτη περίοδο, με Αθηναίου, Αγραβάνη και Γιαννόπουλο να πρωταγωνιστούν και να να δίνουν διψήφιες διαφορές στην ομάδα τους, με πρώτο το 39-50, όμως το Μεσολόγγι πλησίαζε, με τον Γκότσερ να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 47-54 στο 28′ και το δεκάλεπτο έληξε με 53-62.

H διαφορά λύσεων και ποιότητας ήταν εμφανής όσο περνούσε η ώρα. Ο Προμηθέας είχε πολλές επιλογές και ενέργεια, οι γηπεδούχοι πόνταραν πλέον μόνο στον οίστρο του Γκριν και όσο άντεχε του Μπράουν και εύλογα η ψαλίδα άρχιζε να ανοίγει υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο 35′ το σκορ ήταν 63-76, με τον Μίλερ να έχει… ξυπνήσει απότομα, και ο Προμηθέας με έξυπνο και αποτελεσματικό παιχνίδι δεν επέτρεψε στην πίεση του Μεσολογγίου να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ: Η πρώτη παρουσία δύο «ζευγαριών» αδελφών μαζί στον Προμηθέα έμεινε σε επίπεδο… 12άδας και όχι συμμετοχής, αφού ο Μάκης Γιατράς δε χρησιμοποίησε τον Γιάννη Αγραβάνη, προφανώς λόγω του πρόσφατου και επεισοδιακού χωρισμού του με το Μεσολόγγι κι ενώ στον Προμηθέα δείχνει ότι ήδη του έχει δώσει ρόλο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Για μια ομάδα με τόσες αλλαγές προσώπων, τα 7 λάθη του Προμηθέα μάλλον κολακευτική επίδοση είναι και μαρτυρούν πολύ υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

https://basketa.gr/