Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ; Τι κι αν έχασε πέναλτι; Ο Παναιτωλικός με δυο “μπαλωθιές” στο φινάλε επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ και πήρε “τρίποντο” χρυσάφι.

Η ομάδα του Αγρινίου μετά το πρώτο 45λεπτο, το οποίο ανήκε στον ΟΦΗ, έβγαλε αντίδραση, άσκησε πίεση, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Στάικου. Στο 65′ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ο Μάζουρεκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σωτηρίου από το σημείο του πέναλτι.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα δεν το έβαλαν κάτω και δικαιώθηκαν. Στο 83′ ο Μανθάτης που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς με ένα απίθανο γκολ ισοφάρισε σε 1-1 και δύο λεπτά αργότερα ο Λιάβας εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των αντιπάλων και ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο 90′ ο ΟΦΗ άγγιξε την ισοφάριση με τον Σαρδινέρο, όμως απέναντι στον Κνετ σημάδεψε άουτ.

Για τον Παναιτωλικό ήταν η δεύτερη φετινή νίκη, που του δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα. Όσον αφορά τον ΟΦΗ ξεκίνησε με το αριστερό τη νέα χρονιά, γνωρίζοντας την 7η ήττα στη Super League.

Ανώτερος, αλλά αναποτελεσματικός ο ΟΦΗ

Πιο ορεξάτος παρουσιάστηκε ο ΟΦΗ στο πρώτο 45λεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου δημιούργησε τέσσερις καλές στιγμές, όμως δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε τον Παναιτωλικό και στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε δις με Νέιρα (6′)
και Κοροβέση (10′).

Ο Παναιτωλικός από την άλλη πλευρά, αν και καθυστέρησε να βρει τα πατήματα του, μετά το πρώτο τέταρτο ισορρόπησε τον ρυθμό, πήρε μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός για την
αντίπαλη εστία. Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο ημίχρονο η μοναδική τελική ήταν ένα αδύναμο σουτ του Βέργου (43′).

Στο μεταξύ, οι Κρητικοί λίγο πριν το ημίωρο έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν. Ο Σαρδινέρο βγήκε τετ α τετ με τον Κνετ, όμως δεν κατάφερε να το νικήσει, κάτι που συνέβη και στο 31′ με κεφαλιά του Σελίμοβιτς. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

“Κολοσσιαία” ανατροπή με Μανθάτη και Λιάβα

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και άσκησε πίεση στον αντίπαλο. Με ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα του ΟΦΗ, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σωτηρίου. Αντ’ αυτού κόντρα στη ροή του ματς, η ομάδα του Αγρινίου βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 55′ ο Ουές βρήκε τον Στάρτζεον, εκείνος έπαιξε κάθετα μέσα στην περιοχή και ο Στάικος με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός είχε απάντηση και στο 65′ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αφού κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αριγίμπι από τον Σελίμοβιτς, όμως ο Μάζουρεκ νικήθηκε από τον Σωτηρίου. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα δεν το έβαλαν κάτω και δικαιώθηκαν. Στο 83′ ο Μανθάτης, που ήταν μία από τις αλλαγές του Έλληνα προπονητή, με ένα απίθανο γκολ ισοφάρισε σε 1-1 και πριν καλά καλά το καταλάβουν οι Κρητικοί ήρθε και δεύτερο γκολ. Ο Λιάβας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και με προβολή εξ’ επαφής έγραψε το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε θρίλερ, με τον ΟΦΗ να χάνει τεράστια ευκαρία για ισοφάριση σε τετ α τετ του Σαρδινέρο (90′). Αντ’ αυτού ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νέιρα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΦΗ: 2-1
Super League, 14η Αγωνιστική, Γήπεδο Παναιτωλικού

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα (78′ Τζανακάκης), Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Περέιρα,Ταχάρ, Τσιγγάρας, Ντίας, Αριγκίμπι (89′ Αρσούρα), Μάζουρεκ (71′ Ματσόλα), Βέργος (71′ Μανθάτης).

Στον πάγκο: Μελίσσας, Μάλης, Βάντερσον, Αλβάρες, Αζάντι.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Βούρος (90+2′ Γκαργκαλατζίδης), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (68′ Λυμπεράκης), Νέιρα, Μεγγιάδο, Στάικος (90+2′ Τσιλιανίδης), Στάρτζεον, Σαρδινέρο.

Στον πάγκο: Βάτερμαν, Σολίς, Βαφέας, Μπαλογιάννης, Γρίβας, Σουρνάκης.

Γκολ: Μανθάτης (83′), Λιάβας (85′) – Στάικος (55′)

Κίτρινες: Λιάβας (72′), Ταχάρ (90+4′) – Βούρος (33′), Κοροβέσης (67′), Μεγιάδο (85′)

Κόκκινη: Νέιρα (90+4′)

Διαιτητές: Ι. Παπαδόπουλος, Κ. Νικολαϊδης, Α. Κόλλιας
4ος Διαιτητής: Κ. Περράκης