Η Basket League συνεχίζεται με την διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής στην οποία ξεχωρίζει το αιώνιο ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ.

Στο Αλεξάνδρειο θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του μπάσκετ, αφού στις 20:00 ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα μεγάλο ντέρμπι.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κερδίσει τα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, έχουν ανέβει στο 6-10 και προέρχονται από μία εβδομάδα ξεκούρασης, αφού δεν έγινε την προηγούμενη αγωνιστική το ματς με τον Προμηθέα.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο 8-8 και την περασμένη εβδομάδα ηττήθηκε με 87-85 στην παράταση από την ΑΕΚ εντός έδρας. Οι «ασπρόμαυροι» θα παραταχθούν χωρίς τον Γιώργο Τσαλμπούρη, ο οποίος υπέστη κάταγμα στην προπόνηση και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου.

Ωστόσο, στις 17:00 διεξάγεται ακόμη ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, με την ΑΕΚ να φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή. Η «Ένωση» θα παραταχθεί με εννέα παίκτες, αφού για ακόμη μία φορά έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Ζήσης, Γκίκας, Γιάνκοβιτς, Σλότερ παραμένουν εκτός. Ο Μόουζες τραυματίστηκε στο ματς με την Στρασμπούρ, ενώ την Παρασκευή βρέθηκε ένα κρούσμα κορωνοϊού στις τάξεις της ομάδας. Από την άλλη, ο Γηραιός δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά το 100-78 επί του Μεσολογγίου.

Την ίδια ώρα με το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, στο Αγρίνιο το Μεσολόγγι υποδέχεται το Λαύριο. Δύο ομάδες με εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες στο πρωτάθλημα. Για τους γηπεδούχους κάθε παιχνίδι είναι τελικός, αφού βρίσκονται στην τελευταία θέση και έχουν τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ενώ το Λαύριο με 13 νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια έχει αγκαλιάσει μία θέση στην τετράδα.

Basket League

To πρόγραμμα

Σάββατο 20 Μαρτίου

ΑΕΚ-Ηρακλής 17:00 (ΕΡΤ3)
Μεσολόγγι-Λαύριο 17:00 (ΕRT Sports)
Άρης-ΠΑΟΚ 20:00 (ΕΡΤ3)

Κυριακή 21 Μαρτίου

Ιωνικός Νίκαιας-Λάρισα17:00 (ΕRT Sports)
Κολοσσός-Προμηθέας (αναβλήθηκε)

Δευτέρα 22 Μαρτίου

Περιστέρι-Παναθηναϊκός 15:00 (ΕΡΤ3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ