Ο Ατρόμητος νίκησε εύκολα τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και οριστικοποίησε την παραμονή του, ενώ η ομάδα του Δέλλα θα έχει δεύτερη ευκαιρία για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο Παναιτωλικός σ’ έναν ακόμα «τελικό» επιβίωσης του στην Super League και αγωνιζόμενος στην έδρα του, κόντρα στον Ατρόμητο. αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων και του στόχου που έχει στα play out. Ο Ατρόμητος χρειαζόταν για την επικύρωση της παραμονής του, σε περίπτωση ήττας στο Αγρίνιο να μην είχε διαφορά τριών γκολ. Αντίθετα, νίκησε άνετα με 1-3 τους γηπεδούχους που παρέμειναν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, καθώς την ίδια ώρα, η Λάρισα γνώριζε την ήττα στον Βόλο και μοναδικός κερδισμένος της 6ης και προτελευταίας αγωνιστικής ήταν ο ΟΦΗ που κατοχύρωσε την παραμονή του και έδωσε αίσιο τέλος στην βαθμολογική περιπέτεια του. Ο Παναιτωλικός θα παίξει στο Ηράκλειο την τελευταία αγωνιστική και αν ακόμα ηττηθεί και η Λάρισα νικήσει τα Γιάννινα, στο Αλκαζάρ, η ισοβαθμία τον ευνοεί και θα έχει δεύτερη ευκαιρία παραμονής στο διπλό μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει στην δεύτερη θέση της Super League-2.

Παίζοντας χωρίς πίεση και άγχος για το αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, ο Ατρόμητος σκόραρε δις στα 20 πρώτα λεπτά. Και τα δυο γκολ, η εκτελεστική δεινότητα των σκόρερ ήταν χαρακτηριστική. Στο 11′ και στην πρώτη επικίνδυνη «επίσκεψη» του Ατρομήτου στην περιοχή του Κνετ, ο Χιλιανός Μπράιαν Ραμπέγιο, ελμεταλλεύτηκε την πάσα του Ενσικολού και αφού…ταλαιπώρησε με δυο αλλεπάληλες, «κοφτές» ντρίμπλες τον Μανθάτη, πλάσαρε εύστοχα.

Στο 20′, ήταν η σειρά του Κλάρκ Ενσικολού να χριστεί σκόρερ και στην δεύτερη τελική προσπάθεια του Ατρομήτου, από τον χώρο του κέντρου, ο Κονγκολέζος επιθετικός «βγήκε» στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, έκανε την κούρσα και προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση που δημιούργησε, στέλνοντας την μπάλα από τα πλάγια στην δεξιά γωνία του Κνέτ. Η ασυννεονησία των αμυντικών του Παναιτωλικού. προσέφερε όλες τις προδιαγραφές του δεύτερου γκολ της ομάδας του Περιστερίου.

Η ψυχρολουσία των παικτών του Τραϊανού Δέλλα από τα δυο γκολ που δέχτηκαν, μετριάστηκε μόνο από το γεγονός ότι στον αγώνα Βόλου-Λάρισας, οι «βυσινί» έχαναν, επίσης με διαφορά δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο του ρυθμού, έγινε αναγκαστικά πιο επιθετικός, με την διπλή αλλαγή που έκανε ο Δέλλας, χρησιμοποιώντας δυο φορ, αλλά ο Ατρόμητος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και οι περισσότερες προσπάθειες των γηπεδούχων σταματούσαν είτε στα χέρια του Θεοδωράκη, είτε στις απομακρύνσεις των αμυντικών.

Ο Μανούσος με εύστοχη εκτέλεση του πέναλντι που καταλογίσθηκε στον Μεδίνα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Γιακουμάκη (έγινε έλεγχος στο VAR) στο 88′ (είχε αντικαταστήσει τον Μανθάτη, έξι λεπτά νωρίτερα) διαμόρφωσε το 0-3, ενώ στο 90+1′ ο Καρέλης κέρδισε πέναλτι από τον Θεοδωράκη και ο Ματσόλα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα.

Κίτρινες κάρτες: Μπαρμπόσα, Τσότσαλιτς, Εντινγκά, Μεντίνα -Μανούσος, Νάτσος, Θεοδωράκης,

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ:  Κνετ, Μανθάτης (82′ Μεδίνα), Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης (62′ Καρέλης), Ντάλσιο, Εντινγκά, Ντίας,  Μπαρμπόσα, Μεντόσα (41′ Ματσόλα), Ντουάρτε (63′ Γιακόλις), Βέργος (63′ Ταχάρ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης (90’+5′ Σάλτας), Γκάλο (68′ Κωτσόπουλος), Γούτας, Στρούγγης, Γκαλβάο, Ούμπιδες (65′ Νάτσος), Σάλομον, Μανούσος, Ραμπέγιο (90’+6′ Οικονομίδης), Ενσικουλού (65′ Νταβιώτης), Γιακουμάκης