Οι τύχες ΟΦΗ και Παναιτωλικού έχουν ήδη κριθεί σε ό,τι αφορά την κατάταξη στα playouts της Super League, ωστόσο οι δύο ομάδες επιφύλαξαν ένα χορταστικό ματς στην τελευταία αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές με Σαρδινέρο (17′) και Στάρτζεον (79′), ωστόσο ο Παναιτωλικός έδειξε χαρακτήρα (εν όψει μπαράζ) και ισοφάρισε με Βέργο (70′) και Ταχάρ (81′).

Πως έπαιξαν

Ο ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια ξεκίνησε το ματς με διάταξη 3-5-2. Ο Βάτερμαν στάθηκε κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τριάδα στην άμυνα συμπληρώθηκε από Γιαννούλη, Διαμαντή και Βούρο. Φουλ μπακ έπαιξαν αριστερά ο Κοροβέσης και δεξιά ο Μαρινάκης. Στο ανάποδο τρίγωνο του Νιόπλια, μπροστά από τα χαφ βρέθηκε ο Μεγιάδο και μπροστά του οι Σακόρ και Νέιρα. Προωθημένοι ξεκίνησαν ο Γιάννου με τον Σαρδινέρο.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Παναιτωλικό με τριάδα στην άμυνα. Μπροστά από τον Κνετ ξεκίνησαν οι Μαλής, Εντινγκά και Καρασαλίδης. Αριστερά ξεκίνησε ο Ντάλσιο και δεξιά ο Ντουάρτε. Εσωτερικοί χαφ έπαιξαν οι Ντίαζ, Ταχάρ και Αρστσούρα. Προωθημένοι ήταν οι Μπαρμπόσα και Ματσόλα.

Γκολάρα της χρονιάς!

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου του ΟΦΗ Μίλτου Αδρεανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (14/05) σε ηλικία 62 ετών. Μόλις στο 8ο λεπτό ο ΟΦΗ απείλησε τον Παναιτωλικό με τον Νέιρα να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Σαρδινέρο κατέβασε και μοίρασε περίτεχνα στον Αργεντινό, ο οποίος σε πρώτο χρόνο σημάδεψε ψηλά πάνω από την εστία του Κνετ.

Στο 17′ οι Κρητικοί πέτυχαν ένα απίθανο γκολ, το οποίο βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα κορυφαία της σεζόν. Ο Βούρος με βαθιά διαγώνια μπαλιά σημάδεψε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής τον Κοροβέση, ο οποίος σε πρώτο χρόνο γέμισε στην περιοχή ψάχνοντας τον Σαρδινέρο. Ο Ισπανός χτύπησε απευθείας και αιφνιδίασε τον Κνετ γράφοντας το 1-0 για τον ΟΦΗ με το έκτο του γκολ στη σεζόν.

Στο ημίωρο ο Παναιτωλικός θέλησε να απαντήσει και ο Ντουάρτε έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά για το κεφάλι του Ματσόλα. Ο Αργεντινός επιθετικός έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βάτερμαν.

Γκολάρα και ο Βέργος, σκόρερ οι Στάρτζεον και Ταχάρ

Στο 54′ ο ΟΦΗ έχασε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μαρινάκης έκοψε στη μεσαία γραμμή και τροφοδότησε τον Μεγιάδο, ο οποίος πήρε συνεχόμενες κόντρες και έφτασε απέναντι από τον Κνετ. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού με καίρια επέμβαση κράτησε το 1-0. Στο 61′ ο Βέργος πέρασε στο ματς στη θέση του Αρτσούρα και δέκα λεπτά μετά ισοφάρισε με εντυπωσιακό τρόπο για τον Παναιτωλικό. Ο Ντίαζ σέντραρε από δεξιά και ο Έλληνας φορ έπιασε βολέ στην κίνηση, σκοράροντας για το 1-1.

Ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα στο 79′ όταν ο Κοροβέσης συνεργάστηκε με τον Στάρτζεον. Ο Πορτογάλος πήρε την μπάλα από αριστερά και αφού πάτησε περιοχή σούταρε για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Κνετ. Αυτό ήταν το έκτο γκολ του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα.

Οι Κρητικοί δεν χάρηκαν την πρωτοπορία στο σκορ, καθώς μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Ταχάρ ισοφάρισε 2-2. Μετά από κακή αμυντική λειτουργία της άμυνας και αναστάτωση στη μικρή περιοχή, ο Ταχάρ βρήκε την μπάλα σε πολύ καλό σημείο και ισοφάρισε εκ νέου για τον Παναιτωλικό.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι, το οποίο έληξε ισόπαλο 2-2. Για τους παίκτες του ΟΦΗ ξεκινούν οι διακοπές, για εκείνους του Παναιτωλικού η προετοιμασία για το μπαράζ παραμονής στη Super League.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος (75′ Ουές), Μαρινάκης, Διαμαντής (46′ Σελίμοβιτς), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα (65′ Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Γιάννου (46′ Καστάνιος), Σαρδινέρο (63′ Στάρτζεον).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Καρασαλίδης, Μαλής, Εντινγκά, Ντουάρτε, Αρσούρα (61′ Βέργος), Ντάλσιο, Ταχάρ, Ντίας, Ματσόλα (61′ Μεντόσα), Μπαρμπόσα (88′ Καρέλης).